Om Bloggen

Jag började blogga 2005 på MSN Spaces, för att min väninna, bosatt i Kenya/Tanzania tyckte att mina brev och mail till henne med uppdateringar om familjen och livet i Sverige, borde få läsas av fler än henne.

Sagt och gjort så startade jag bloggen ”Tonårsmorsa”. Ganska omgående blev bloggen välbesökt och responsen blev stor över en Tonårsmorsa ´s liv.

April 2006, övergick jag till att blogga på Aftonbladet, för att ytterligare ett år senare (2007) känna att det var dags att stå på egna ben.

Jag skaffade en egen domän (mars 2007) och förde över alla gamla inlägg till denna sida. Hjärtligt välkommen att läsa, kommentera eller maila mig om min blogg; Tonarsmorsa@gmail.com

Kolla gärna runt i min blogg och om det är första gången du besöker den, så kan du ju alltid börja med att läsa de klickbara länkarna i Favoritinlägg. Om du vill veta mer om mig och min familj, så kan du klicka på Personligt, för att få en vettig presentation av oss. Om du vill uppdaterat om vad media skriver om mig, så kan du klicka dig in på Ego-lista (Media). Om du vill läsa om eller beställa min bok; En Tonårsmorsa mitt i Livet så kan du klicka HÄR!

I Februari 2009 vann jag det hedervärda priset Stora Bloggpriset i kategori Vardag, som grundats av Aftonbladet och Bloggportalen. Det blev en härlig bekräftelse på att många läser min blogg och uppskattar det jag skriver. Jag blev lika förvånad som glad över att jag vann, trots att Sverige innehåller så enormt många bra bloggar!!

I början använde jag bloggen som en slags ventil i en stressig och
actionfylld vardag med mina livliga barn. Jag försökte vända vår vardag
till att försöka se det ur en humoristisk vinkel, så inte allt det
negativa skulle ta över. Dessa inlägg dyker fortfarande upp, men idag
skriver jag mer blandat, då jag valt att utveckla min blogg till att
bli både mer personlig men också bredare, då den breda bilden är mycket
mer jag. Liksom de flesta människor så finns det glädje, humor, sorg,
ironi, i mitt liv. Ibland skriver jag nyhetsrelaterade inlägg, ibland
rapporterar jag från den övriga bloggvärlden. Ibland är det ytligheter,
ibland djup, ibland om Afrika och lite musik lägger jag gärna in mellan
varven. Debatter, boktips, familjeliv, mångkultur och en massa vardag. Det är vad min blogg innehåller. Och lite till. Som sagt. Välkommen!

Föreläsning och sammanfattning om bloggen Tonårsmorsa

Om du vill komma i kontakt med mig så gör du det lättast på min mail:

tonarsmorsa@gmail.com

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Om Bloggen

 1. Hej!
  Jag maste bara saga att det kanns sa uppfriksande att lasa din blogg, Jga skrattar igenkannande, trots att min ”lilla” bara ar 6 ar, Men tonarstendenserna finns redan 🙂 Jag ser fram emot att fortsatta lasa din blogg, du far ursakta alla bokstaver utan prickar,da jag bor utomlands och bara har ett engelskt tangentbord. Jag har en fraga, Min dotter ar oxo blandad, Hennes pappa kommer fran Nigeria. Har du stott pa problem med dina barn i skolan som berott pa hudfargen? Vi bor just nu i en liten by i osterrike, och det varkar an sa lange som om att vi skulle vara ”forskonade” fran ”ignorent” manniskor har som gor korkade uttalande pa grund av andra manniskors hudfarg..
  Nasta fraga, det galler haret pa dessa fina flickor vi har, Min dotter har otroligt torrt har, Har du natt tips som e bra for blandat har, typ mjukt svintohar skulle nog beskriva min dotters har ganska bra, Grat och tandagnissel var gang det skall borstas och kammas.

  Tack for att du vill dela med dig av ditt liv.

  Ha en bra helg, och hoppad du har tid att svara snart 🙂

  Halsningar Viktoria

 2. Vickan: Hej Vickan! Tack för din fina kommentar. Ja, jag har stött på en del problem i skolan, men tack och lov bor vi i en stad där invandring och invandrarbakgrund är stor, därför har jag nog blivit förskonad från en hel del! Men den där ”dolda rasismen” är inte heller så rolig och den FINNS!!

  Ang. din dotters hår, så är mitt tips att använda produkter för just Afro-hår. Jag har använt mycket ”cocos-hår-kräm” till mina barn, Palmer ´s har bra produkter för afro-hår. Gillar även ”Pink-oil” när jag inte velat att barnen ska lukta kokos. Hur du får tag i produkterna i Österrike vet jag ej, men om du har folk i Stockholm så är Tai Mahal på Kammakargatan ett bra tips, där har de ALLA produkter för Afro-hår/hud etc. Lycka till! Kram!

 3. Tack for hjalpen, Jag kanner till Taj mahal, Jag skall be min kommpis kolla dar, aven hon har en dotter som mar blandad, men vara dottrar har inte liknande harkvalitet. Jag har testat en del produkter men tycker att allt blir sa ”flottigt” kanske jag inte hittat ratta annu??
  Det du sa om den dolda rasismen har du sa ratt i, Aven har i varan ”lilla” by sa finns det sadana med en bojelse som jag inte ens tanker namna, for det ar ett skalsord i mina oron/ogon.. dom e fa tack och lov. in dotter skall borja skolan i september (knasiga terminer har dom har) sa da skall det bli spannande och se om det kommer nagra ”bakslag”, det svaraste blir nog att man far trosta henne, det kommer att bli tufft, en det ar ju det som ar en del av mamma livet 🙂

  Kram Vickan

 4. ett tillag, inte nog med att knapparna pa mitt tangentbord saknar prickar och sma ringar ovanfor A och O, sa skriver det inte som jag vill 😛

 5. Vickan:

  Ja, de kan upplevas lite ”flottiga”, men det är ju glansmedlet som gör att håret inte ska vara så torrt. Apropå olika kvalite ´så har ALLA mina fyra barn helt olika kvaliteér på sina hår och olika mycket ”krullar”! Kram och lycka till!

 6. Aha, jag trodde det va natt megafett medel i alla harkramer som gjorde att det ”fettade” till haret, se vad lite man vet. Tur att jag ”hittad” dig i alla fall och kunde fraga..
  Jobbigt med 4 olika har… men jag antar att du har vanan inne nu 🙂

  Kram Vickan

Kommentarer är stängda.

No Trackbacks.