Föreläsningar

Beskrivning:

Dessa ämnen föreläser jag om:

Om att vara anhörig till f.d. kriminell:

Jag föreläser både enskilt ur anhörigperspektivet, eller tillsammans med min mamma som bl.a. avtjänat ett sjuårigt fängelsestraff som hon använde till rehabilitering och behandling för sitt missbruk. I detta ämne kan man boka mig separat, eller för en större helhet, tillsammans med min mamma: Britta som i sin tur beskriver hur man kan ”resa sig” och gå vidare, om den långa vägen tillbaka och med sin ryggsäck som lärdomar i stället för en börda.

Om ungdomar/tonåringar och Internet med fokus på sociala medier:

 • Jag föreläser om ungdomars användning av internet i stort och om sociala medier i synnerhet. Vad bör man som förälder känna till? Vad finns det för faror för unga personer på nätet och vad finns det för vinster?

Om sexuella övergrepp med olika inriktningar:

 • Jag föreläser både för ungdomar och vuxna om att vara ung och må dåligt, ärren efter att ha varit utsatt för sexuella övergrepp, att vara självmordsbenägen och att finna kraften och livsglädjen till att vilja fortsätta leva. Här föreläser jag både separat och tillsammans med Ludmilla som är läkare och själv förlorade sin dotter Linneá när hon 14 år gammal tog sitt liv. När jag föreläser med Ludmilla så lägger hon fokus på både sin egen sorg och bearbetning, men också på hur man kan vara ett stöd och hjälp för en person som är självmordsbenägen och mår dåligt. Min del är att jag lägger fokus på att man kan må så dåligt att man inte orkar leva, men sedan kunna gå vidare och vilja leva. Vi både försöker lägga fokus på att det finns hjälp och vägar att gå för att ”komma vidare”.
 • Jag föreläser också tillsammans med min mamma om våld i nära relation, om vikten av att bearbeta sina upplevelser, för att få ett fullvärdigt liv som är värdefullt. Med fokus på sexuella övergrepp. Om vikten att gå igenom det smärtsamma för att kunna ”komma vidare”.

 

 • Jag föreläser även själv om sexuella övergrepp, med fokus på bearbetning, öppenhet, första steget och att komma vidare. Även om hur man gör som anhörig. HÄR kan du läsa mer om bokningar, min film och min roll i Army Of Survivors. Trailer från filmen kan du se HÄR! Mer om det kan du läsa i detta inlägg: Att sprida kunskap om konsekvenserna av sexuella övergrepp.
 • I somras gjordes en kort dokumentärfilm om mig och min berättelse.En preview kan du se HÄR!

  Min informationssida på Army of Survivors kan du se HÄR!

  Army of Survivors facebooksida hittar du HÄR!

  Army of survivors hemsida hittar du HÄR!

  En krönika jag skrivit för sajten finner du HÄR!

 

Föreläsning om Bloggen Tonårsmorsa

För att boka mig, kontakta mig på: tonarsmorsa@gmail.com

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Välkommen att kommentera. Du kan välja om du vill kommentera med wordpress, facebook eller google+ genom att klicka på de små ikonerna ovan. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått. Jag försöker svara på alla kommentarer, men ibland kan det dröja lite. Ordet är fritt, ordet är ditt!

No Trackbacks.