Personligt


Hela familjen: Från vänster: Mabou, Isatou, Jainaba, Binta och jag

Juli 2010

Om du önskar komma i kontakt med mig, så gör du det enklast genom att maila mig:

fatoulusi@gmail.com

Jag är idag en kvinna på 51 år. Jag startade min blogg 2005 och skrev under många år mest humoristiska inlägg om att vara mamma till tonårsdöttrar. Det var några år sedan nu. Idag är både mina döttrar och sonen vuxna. Idag skriver jag om personliga saker, samhällsfrågor, mitt företag Fatous Passion och annat som intresserar mig.

Nedan kan du se presentationer av min familj hur den såg ut ca 2013:

Presentationer av oss alla:

Jag: Jag har under mina åtta bloggår i princip alltid hållit mitt huvudyrke utanför min blogg, oavsett vilket yrket har varit. Utöver det är jag också bloggare, krönikör, debattör och föreläsare. Jag är också chefredaktör och grundare av den kulturella nättidningen Thegambia.nu. Jag är en kvinna på 42 år, med en brinnande kärlek för Afrika, i synnerhet Gambia, där mina barn har sitt ursprung på pappans sida. Jag är också en av två managers för min äldsta dotters professionella dansgrupp Blackout. Jag är en glad, ödmjuk person, men det har inte varit gratis att komma dit… Jag har bloggat sedan Juni 2005 och mer om varför jag började blogga, kan du läsa HÄR! I denna blogg fatou.se (även tonarsmorsa.se) finns alla mina gamla inlägg inkopierade, så det går här att följa bloggen från allra första början. I början använde jag bloggen som en slags ventil i en stressig och actionfylld vardag med mina livliga barn. Jag försökte vända vår vardag till att försöka se det ur en humoristisk vinkel, så inte allt det negativa skulle ta över. Dessa inlägg dyker fortfarande upp, men idag skriver jag mer blandat, då jag valt att utveckla min blogg till att bli både mer personlig men också bredare, då den bredare bilden är mycket mer jag. Liksom de flesta människor så finns det glädje, humor, sorg, ironi, i mitt liv. Ibland skriver jag nyhetsrelaterade inlägg, ibland rapporterar jag från den övriga bloggvärlden. Ibland är det ytligheter, ibland djup, ibland om Afrika och lite musik lägger jag gärna in mellan varven. Debatter, boktips, familjeliv, mångkultur, dans, antirasism och en massa vardag. Jag är mycket intresserad av samhällsfrågor. Det är vad min blogg innehåller. Och lite till. Mer om mig kan läsas i de olika media jag varit med i sedan bloggstart, länkar till detta kan du finna HÄR! Mer fakta om mig kan du finna HÄR! Utvalda favoritbloggar och olika intervjuer som jag har gjort genom åren kan du finna HÄR! Om mitt namn kan du läsa HÄR!

Binta 24: Binta är min äldsta dotter och utan tvekan den person hos oss som har starkast personlighet. Binta har flyttat hemifrån för länge sedan, men på grund av sitt kringflackande artistliv, flyttar hon ut och in med jämna mellanrum igen. Jag skulle tro att de flesta av mina blogginlägg som handlar om barnen, handlar om henne. Binta har alltid 1000 järn i elden och en energi som är få förunnat, men kan också få vem som helst att gå i taket!! Hennes energi är en tillgång när hon dansar, vilket hon gör väldigt bra. Hon vann Swedish National Dancehallqueen 2008. Hon har också dansat i flera musikvideon. Hon är en av de som driver dansgruppen Blackout där hon också är en av dansarna. Hon är även danslärare och har flera fina danstitlar. Binta gör ett helt fantastiskt jobb med massor av ungdomar och reser jorden runt med sin dans. Klickbara blogginlägg som bäst beskriver hennes personlighet kan du finna här:

Bintas blogg: Binta

Jai 22: Är en tjej som oftast omnämns tillsammans med sina kompisar, eftersom hon oftast är tillsammans med sina kompisar. Hon är väldigt beroende av sina kompisar. Hon bor med och är förlovad med sin sambo som hon varit tillsammans med i många år nu. Hon är också på delad första plats med Mabou, familjens pratkvarn, vilket inte missats på ett enda utvecklingssamtal med henne, genom åren. Hon är mest engagerad i relationer. Jai är det av mina barn som är mest känslig och har lättast till tårar. Hon är en riktig sångfågel, men tyvärr inte beredd att jobba med den för att utveckla den mer. Jai har ständigt en mobil i örat eller sms:ar… Blogginlägg som beskriver hennes personlighet:

Jais Blogg: Jainaba

Isatou 19: Isatou är den i särklass lugnaste av mina barn. Hon är lugn och blyg men har ett hjärta av guld. Hon är den absolut mest hjälpsamma och är den enda av barnen som är intresserad av köksbestyr (både matlagning och bakning). Hon är väldigt ansvarsfull men har också humor. Hon är den enda i familjen som är praktiskt lagd när det gäller en massa olika saker och inte har tummen mitt i handen. Dessutom är hon en riktig kämpe, när hon väl vill genomföra något! Däremot kan hon ge ett litet ”buttert” intryck ibland, men oftast skrattar hon ofta och gärna. Isatou har nyligen tagit studenten. Hennes största intresse är dock musiken. Hon har ständigt lurar i öronen och man kan prata med henne hur länge som helst, innan man inser att hon inte hört ett dugg, eftersom musiken dunkar friskt i lurarna. Blogginlägg som beskriver hennes personlighet:

Isas blogg: Isatou

Mabou 11: Mabou är ett litet sladdbarn. Mycket yngre än sina systrar och det är klart att det sätter sina spår att vara den enda killen i en familj med många tjejer. Som jag nämnt ovan så är han en riktig pratkvarn (i likhet med storasyster Jai) av allra högsta grad. Han talar oavbrutet dygnet runt (ja, faktiskt även när han sover). Om Binta är den jag bloggat mest om så kommer nog Mabou på en klar andraplats! I början när jag bloggade gick han under namnet Spiderman, eftersom han ansåg sig vara just Spiderman. Mabou är aktiv i både basket och dansar även i dansgruppen Reswag som drivs av Binta och Blackout Family. Han är duktig i båda, men tycker själv att det är roligast att spela match, tävla, ha uppvisning än att gå på träningar… Mabou har alltid massor av frågor och ofta har han rätt bra svar på sina egna frågor och funderingar också! Blogginlägg som bäst beskriver Mabou ´s personlighet:

Mabous blogg: Mabou

Till er som är nya bloggläsare önskar jag er varmt VÄLKOMNA till min blogg!!

Om du vill läsa om hur man söker specifika inlägg, klicka HÄR!

För att komma i kontakt med mig via mail, här är adressen: tonarsmorsa@gmail.com

Om du vill beställa min bok En Tonårsmorsa mitt i Livet (Del 1 av 3) så kan du klicka HÄR. Eller beställa den med ISBN-nummer: 978-91-633-3984-4

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

41 svar på ”Personligt

 1. Kikar in via Vicke.Härligt att få familjen presenterad.Så vackra barn,ojoj!Att vara tonårsmamma är säkert tufft många gånger,jag som kunde tycka det räcker med EN.Ha en härlig söndag/Bitte

 2. Jag har varit och nosa här ett par ggr men det var i början av min nya upptäckt ” Bloggvärlden”.Då visste jag inte hur jag skulle hitta dig igen. Men via Vicke kom jag på rätt spår. Du är en fantastisk duktig ” skrivare” författare,skribent ja,du fattar nog. Jag kommer tillbaka.;-)

 3. Kul, att läsa om er!
  Vilken fin presentation av dina fina barn!
  Önskar att jag vore lika ”hajj” på data-teknik som du och kunde klippa in foton intill text osv. som du gör.
  Men våffö då da? Jag bloggar ju inte ens.Men det skulle ju var kul att kunna
  (egentligen handlar det om lathet tror jag… liksom det körkort som jag inte har!
  Bekväm helt enkelt!

  Jag har ju två barn i trotsåldern! En trettonårig flicka och en treårig pojke!
  Puh, det gäller att försöka vara konsekvent!!! Eller hur?????

  Kram på dig! / Kattis

 4. kattis: Fast jag är INTE haj på teknik! Att lägga in bilder är jättelätt i bloggar, för det finns liksom ett färdigt verktyg!

  Hmmm.. det där med konsekvent? I know all about it! (eller inte, haha) Kram!

 5. Hej
  Jag hamnade här via bloggportalen…
  och läste lite och det var mkt intressant…
  men nu så får jag mig en tankeställare…
  ang ditt bloggnamn
  *ler’
  tonårsmorsa…
  du har barn i tonåren så då är du en tonårsmorsa…

  men jag är tonåring (19) och har barn är jag också en tonårsmorsa?
  vad bara en fundering jag har…vad eller hur resonerar du?
  ha det gott

 6. sara: Jo, jag är tonårsmorsa för att jag har tonårsbarn och jag var också själv tonåring när jag fick barn. På samma sätt är alltså du tonårsmorsa om du är tonåring och har barn. Så det är inte krångligare än det verkar! 😉

 7. Hej! Kom hem från Gambia i tisdags och kan inte sluta tänka på allt jag fått uppleva där och hur trist sverige känns när man varit där, började leta lite efter olika möjligeheter om att ev jobba som volontär eller liknande i Gambia och hamnade här där jag förövrigt såg ett bekant ansikte, om din dotter (binta) var i Gambia nyligen och reste hem till Sverige den nittonde feb så är jag säker på att vi satt på samma plan. Lite kul! Om du har tips ellr ngt om hur jag ska kunna hitta ett vettigt och stimulerande alternativ i gambia att byta mot göteborgs trista och deprimerande kyla så hör gärna av dig!

 8. MaBintou: Vad kul! Ja, då åkte du hem i samma plan som Binta och hennes fästman kom hem!

  Att sysselsätta sig i Gambia är inte så svårt om man inte har lite förkunskaper. Att jobba som volontär är säkert lätt, om man själv kan försörja sig medan man är där. Men jag tror att större biståndsorganisationer ställer väldigt höga krav på utbildningar och liknande.

  Om du vill bo där och kan tänka dig en annan sysselsättning, så finns det ju många vägar att gå. Jag kan inte komma på något helt spontant just nu, men det beror på om du har pengar att investera eller ej? Om du har det så finns det hur mycket möjligheter som helst och det finns massor av folk som söker jobb i Gambia, men det krävs i och för sig lite kunskaper om Gambia och att man känner lite folk som man har förtroende för.

  Sedan kan man ju alltid söka jobb genom Ving eller annan resebyrå förstås.

  Min egen affärsidé om några år, avslöjar jag förstås inte…! 😉 Well, jag ska berätta för Binta om din kommentar! Kram och Lycka till!

 9. MaBintou: Jag har börjat skriva på en sida jag kommer att lägga upp här som en flik på bloggen om restips i Gambia. Både för folk som reser på semester, men även för folk som planerar att stanna under en längre tid. Du kan hålla utkik den närmsta tiden…! 😉 Kram!

 10. Vilken härlig presentation! Ni verkar vara en fantastisk familj, livlig och levande. Vill nog
  följa din blogg på allvar nu när jag är ute o reser… Och Afrika vill jag ju till (på safari)
  . Jag är förresten f d Kaktusbl. som har bytt namn pga att en från mitt förflutna hittade den och
  det blev lite jobbigt. Trist men så är det med stalkers.

  Ha en fin kväll! See ya!

 11. Hej, vad roligt att läsa om din familj, hamnade här för att jag sökte på potatissallad, blev väldigt sugen på att pröva din, men vet inte om maken skulle gilla den, han är inte så vidare förtjust i majonnäs.

  By the way, din äldsta dotter är såå vacker ”dina andra ban är oxå fina” men jag måste bara få fråga, jag är själv mörk, är från Indien, är inte jätte jättemörk, men jag är mörk, och jag är ute efter någon liknande färg i håret som din äldsta dotter har, det bruna som hon har.

  Vet du vad hon har gjort med håret?
  Har hon varit till någon frisör och fixat det eller, det är så svårt att förklara för frisörer vad man tänkt sig och det blir aldrig som man tänkt sig.

  Vore jätteglad om du ville skriva några radet i min blogg där du kan nå mig eller på gi_ho_35@hotmail.com

  Mvh Gita

 12. Hej du fyrabarnsmor! Hittade din sida via din 6-ordhistoria.
  jag blir imponerad båda av din proffsiga blogg och av DIG!
  Du verkar ha en härlig energi. Dina barn är ju underbara, så du
  kan var stolt över dem. Jag har också fyra barn varav två
  tonåringar så jag känner igen mig till viss del.
  Har en sambo som tar sin del av jobbet!Du får gärna titta in ’
  på min blogg! Ha det riktigt bra!

 13. Limited edition: Isch, bättre sent än aldrig… Nåja, kul att du gillar bloggen, hoppas du funnit en del intressant/underhållande att läsa! Trist med stalkers. Jag vet PRECIS vad du menar! Tyvärr…! 🙁 Kram och hoppas din resa blev bra!

  Gita: Ja, samma här, bättre sent än aldrig. Jag tror din fråga handlar om bilden ovan på min äldsta dotter. Där tror jag hon hade blekt in slingor. Sanningen att säga så byter hon frisyr lika ofta som andra byter tröja, det vill säga var och varannan dag. Hoppas du hittar rätt hårfärg! Varma kramar!

  eva-marie: Tack för alla fina komplimanger! Klart jag ska kolla in din blogg! Kram! 🙂

 14. Hej igen!

  Tack för att du svarade iallfall, lite kul att du gjorde det, hade nästan glömt att jag skrivit på din sida.

  Ja, då är din dotter precis som jag och jag är typ inte 25 utan 35 *ler* men jag älskar att byta hårfär och jag har haft hur många olika nyanser i mitt hår de senaste åren.

  Hur är det att vara tonårsmorsa då med lite år i nacken, jag har precis blivit det eller ja för ett ½ år sedan, tycker nu att min dotter som är 11 är jobbigare än vad min 13 ½ åriga son är, men det går väl i vågor och lättare blir det inte kan jag tänka mig, men det är samtidigt väldigt kul att ha lite ”äldre ”barn.

  Du får ha det så bra.

  Kul att du svarade iallafall.

  Mvh Gita

 15. Gita: Ja, jag brukar försöka hinna svara, även om det inte brukar ta riktigt så lång tid…! 😉
  Ja, visst är det roligt med lite större barn?! Man jag misstänker att det handlar just om att ditt ena barn är en kille och det andra en tjej, som gör att det känns lättare med killen. Fast det är bara en personlig teori! Kram!

 16. Den här bloggen ska jag följa! Mina är 11 o 14(tjejer) så jag vet vad jag har att vänta mig// Annakarin

 17. Hei.

  Takk takk for din fine kommentar i bloggen min.
  For noen vakre barn du har. Din lille gutt er like gammel som min eldste frøken. En skikkelig skravlehøne hun og he he.
  Så fin blogg du har med både koselige og alvorlige emner. Her kommer jeg absolutt til å bli en fast leser. Kan jeg få linke til deg kanskje?
  Stor klem/kram Merethe.

 18. haggann: Jag såg det i din blogg! 😉

  Merethe: Tack själv för kommentar! Ja, jag försöker att blanda ämnen på bloggen, så de flesta kan finna något att läsa! 🙂 Du får gärna länka till mig! Kram!

 19. Michael Gajditza: En välformulerad kommentar kommer lätt i skymundan, men jag ville uppmärksamma din eftersom den rymde både klokhet och var väl genomtänkt! Ha en fin kväll! 🙂 Kram!

 20. Hej Fatou! Vi känner inte varandra men vi har pratats vid i arbetet ett flertal gånger. Kul att se vem du är. Du har en jättetrevlig blogg. Jag kan bara inte förstå hur du orkar med allting. Ha det så bra och vi hörs igen!!

 21. I stumbled upon your blogg and loved it, I love the Gambia and all things Gambian. Omar (UK)
  Jag började intressera mig på din blogg och älskade det, jag älskar den Gambia och allt Gambisk. Omar (UK)

 22. Lite kul det där med sladdisen som är en pratkvarn för jag har jag en 10 årig sladdis och han är som en evig radio. Är det effekten av att ha tre storasystrar?
  🙂

 23. Hej !
  Jag har alltid undrat var du kommer ifrån, har försökt leta i din blogg men jag hittar inte det någonstans.
  Kan du inte skriva vart du härstammar ifrån och hur du var som liten?
  MVH 🙂

  • Hej Lisa! Jag är svensk med samiskt ursprung på min mammas sida. Jag är född och uppvuxen i Norrland. Född i Härnösand, uppvuxen i Sundsvall och så bodde jag i en by mellan Sundsvall och Härnösand som heter Söråker mellan jag var 11-15 år. Min mamma kommer ännu högre upp ifrån. Hon är från Kitajaur. De flesta av mina släktingar på mamma sida bor i Piteå och Boden och däromkring. Mina släktingar på min pappas sida bor i Härnösand och Kramfors. Som barn har jag fått höra att jag var väldigt lugn, snäll och glad. Som tonåring var jag… hmmm… låt mig säga ganska vild. Jag hade en jobbig frigörelseprocess och hade mycket att bearbeta, så jag var som sagt rätt vild den perioden. Jag tror jag skrivit en hel del om detta. Du kan prova att söka på olika sökord i min sökruta högst upp på höger sida. Prova till exempel skriva in ord som. söråker, sundsvall, härnösand, norrland, när jag var liten, när jag var i tonåren, när jag var tonåring, etc. Lite kortfattad info finns också på wikipedia om mig: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fatou_Touray

 24. Tack för ett så snabbt svar! 🙂
  Har du alltid hetat Fatou, om inte vad fick dig att byta till just det?
  Tack för en underbar och ärlig blogg!

 25. Svar till Johan Kammari: Din kommentar kommer naturligtvis inte att godkännas, dels för att den är lögnaktig och oförskämd, men framför allt för att den är väldigt kränkande mot mina barn och deras släktingar! Jag har dock ett gott råd till dig: antingen är det dags för dig att nyktra till eller så behöver du söka hjälp för det där! Och en sak till: man blir inte bättre själv genom att försöka göra andra människor sämre, här gäller regeln att man måste börja med sig själv! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.