Victoria Beckham och Lycka!

Läser på nån överskrift att Victoria Beckham säger att hon är en alldelens vanlig mamma. Jo, tjena!   Låter skiiit-säääriöööst! Bra, Vickan, då kan ju du och jag skura golv o shoppa på H&M ´s ”rea-på-rea” ihop då!

Varför upprepas detta gång på gång? Att stora stjärnor går ut och talar om hur ”vanliga ” de är. Asså, Victoria Beckham kanske är en jätte-toppen-bra-super-morsa. Mycket möjligt, men det blir ju patetiskt när hon ska tala om att hon är en helt vanlig mamma. I allafall som jag tolkar ”en vanlig mamma”. En ”vanlig” mamma för mig, är en mamma som får slita hårt som f-n, som älskar sina barn och gör allt för att de ska ha det bra. En vanlig mamma engagerar sig i sina barn. Kanske gör Vickan allt detta. Men en ”vanlig mamma” har inte den möjligheten att förenkla sitt liv så mycket som man kan göra med massor av ”millar”.

En vanlig mamma får börja checka av barnvakt för att kunna käka ute med sin eventuella partner, kanske EN VECKA innan man ska iväg. En vanlig morsa måste organisera upp en hel vardagskväll med att förbereda käk, träningar, tvättstuge-tider etc. för att kunna ta sig till ett föräldrarmöte.

Tvivlar inte på att hon har sina bekymmer, precis som alla andra har, men av någon underlig anledning så tror jag faktiskt inte att  de bekymmer hon har liknar de jag, eller någon annan vanlig morsa som helst, har.

Men trots att jag måste planera hur jag ska få hem mina matvaror på cykeln, hur jag ska hinna rulla köttbullar samtidigt som Mabou badar, har svårt få ekonomin att gå ihop etc. så vet jag att jag är en relativt lyckligt lottad människa. Jag skulle inte vilja byta liv med Vickan (men det skulle inte vara helt fel att få spendera en liten del av hennes förmögenhet). Jag vill ju INTE byta ut mina barn mot hennes. Jag vill definitivt INTE ha hennes notoriskt otrogna karl.

Det är helt ok att piderman pratar sönder mina öron, så jag får sätta plåster på dem, det är helt ok att Isa surar för att hon får vänta på datorn, det är ok att leva med Jai (fast fröken ringde hem idag och sa att hon haft Ã…TTA sena ankomster förra veckan o därmed får sitta kvar på Torsdag), fast  jag får tvinga henne att  umgås med mig. Det är ok att leva med Binta fast hon sällan gör som man säger… För jag har en kärlek till mina barn , som jag inte skulle byta bort mot något i världen (inte ens Vickan ´s HELA förmögenhet).

Jag har en massa drömmar och mål jag vill uppnå. Några kanske jag aldrig ens lyckas uppnå, men det gör inte så mycket, för vad skulle vi göra utan våra drömmar? Vad skulle vi då ha kvar? Kanske är det DÄR Vickan ´s eventuella bekymmer ligger? Hon har kanske inga drömmar kvar som hon kan kämpa för och tråna efter? Vad vet jag?

Men jag tror att om vi alla såg till vad vi HAR här i livet, i stället för vad vi INTE har, då skulle vi nog bli mycket lyckligare inombords! Eller vad tror ni? Kram!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Victoria Beckham och Lycka!

 1. Inkopierade kommentarer:

  LILLATANTA:
  läst hos solglimtHej Nytt virus är på gång Om meltdown@hotmail.com addar dig på MSN acceptera INTE det är ett virus. Tala om för alla på din MSN lista för om någon på din lista får viruset får du det också
  den 20 september 23:41
  (http://spaces.msn.com/members/lillatanta/)

  Sten:
  Tror mig utan att känna vare sig Victoria Beckham eller någon annan superkändis kunna på påstå att du har ett mycket lyckligare och rikare liv än ”Vickan”. Du har en egen familjesåpa, det har i och för sig hon också men en olycklig sådan. Hon har också förstås en fruktansvärt massa pengar, men du har oss dina spacevänner som dagligen besöker dig, för att läsa om dagens/gårdagens händelser, det har inte hon. Besöker din blogg för att läsa om dig och din dag, skulle inte falla mig in att köpa en kvällstidning bara för att läsa om fam. Beckham. Skulle du däremot börja att skriva din blogg i ex Aftonbladet istället, ja då vet i tusan om jag inte skulle börja att premunurera. Kram / Sten
  den 20 september 16:50
  (http://spaces.msn.com/members/spelsweden/)

  romywebb:
  Hej Fatou, hann inte mer igår. Förlåt. Med dina två sista avsnitt håller jag fullständigt med om. För det första tror jag att man ska ta det som de skriver i media med en nypa salt. som andra tror jag allt är bra för att komma med i media. Även dålig reklam är reklam. Jag avundas henne absolut inte. Alltid omgiven av fotografer, all prat om mannens vänsterprassel. Rädlsan att barnen blir kankse kidnappad för pengarnas skull. Kanske är hon innerst inne en ensam liten tjej. Ofta är ingenting som det ser ut. Men… alla väljer sitt liv själv. Dagligen. Önskar dig en underbar fortsatt vecka. Massor med hösttryckissar *Romy*
  den 20 september 11:16
  (http://spaces.msn.com/members/romywebb/)

  Amaltea:
  Drömmar behöver vi alla….det gör säkert Victoria med….vi knegande mammor som slitit för brödföda i vårt anletes svett..vi vi drömmer om pengar och shopping….vad tro du Victoria drömmer om….att få en trogen man kanske….att tidningarna ska sluta jaga dom…..nej vi har nog alla vårt ok o bära så även våra drömmar…..O du jag tycker du är suveränt duktig Kramen /Amaltea
  den 20 september 01:37
  (http://spaces.msn.com/members/sinnesro/)

  BästaJenny:
  Sur!! Hade skrivit värsta långa braiga inlägget.. hatar spaces ibland!! *grrr* (mitt ordval är knasigt, vet det…) Nåväl.. det gick ut på att pengar inte köper lycka. Pengar är ett nödvändigt ont, visst, men verkar Vickan lyckligare pga alla pengar? Nej, säger jag… Din dotters sena ankomster… been there, done that! 🙂 Tycker själv att jag artar mig ganska bra iaf! 😉 Ha det godis! *kram*
  den 19 september 22:20
  (http://spaces.msn.com/members/psychojenny/)

  Butterfly ´s_76:
  Hej Fatou!! Jag kan inget annat än att hålla med dig.. du är mer en ”vanlig morsa” i mina ögon än Victoria Beckham… visst vill man ha dem pengarna som hon har… men vi vanliga människor är nog inte lyckligare för att ha mer pengar… vi värdesätter nog livet på ett helt annat sätt än vad vi gör *L* Det är vad jag tror i allafall. Ha en forstatt bra vecka och sköt om dig… Du skriver mycket läsvärda saker på din blogg…
  den 19 september 21:49
  (http://spaces.msn.com/members/butterfly1976sweden1976/)

  KNAS_TJABON:
  Glömmer aldrig Carolas första ensamma Jul! På löpsedlarna !! utan Runar och barnen i hela 5 timmar.! Sen kom barnen! hem o huset var fullt av annan släkt kom det fram sen.ler. Den Julen Hadde min mor dött 4dec. Jag satt ensam med barnen och delade ut julklappar med gråten i halsen! Min far hadde låst in sig och ville inte komma till oss av sorgskäl. Men det säljer inga lösnummer mina vänner !/Pale. (Tack för en fin blogg)/Ha en bäst vecka Morsan !/Farsa.
  den 19 september 20:30
  (http://spaces.msn.com/members/PALE1/)

  ZuPPeRWeLLeD:
  + MiSS msn SPACE 2005 ~ CONGRATULATIONS ! ! ! YOU ARE THE NOMINEE ! ! ! PLEASE VISIT http://spaces.msn.com/members/ZuPPeRWeLLeD/ FOR DETAILED INFORMATION ABOUT + MiSS msn SPACE 2005 ! ! ! PLEASE TRANSMIT YOUR COMMENTS UP TO 30.09.2005 ! ! ! GOOD LUCK ! ! ! ———————————————————————- DEAR NOMINEE ! ! ! PLEASE VISIT http://spaces.msn.com/members/zupperweLLed/ msn SPACE AND CHECK NEW RULES AND INFORMATIONS ! ! ! PLEASE TRANSMIT YOUR COMMENTS IDEAS AND SUGGESTIONS ! ! ! ALSO YOU CAN COPY AND PAST HTML CODE OF THE OFFICIAL LOGO AND LINK OF THE CONTEST ON YOUR msn SPACE ! ! ! ATTENTION PLEASE ! ! ! + MiSS msn SPACE 2005 + LogoVote ! ! ! PLEASE USE THIS BLOG ONLY INFORM US ABOUT ADDING THE LOGO ! ! ! I WILL NOT WRITE COMMENT AND ANSWER ON THIS BLOG ! ! ! ALSO YOU FIND OUT INFORMATION ABOUT ADDING OF ” LogoVote ” ! ! ! + MiSS msn SPACE 2005 ~ PRESENTATION ! ! ! PLEASE DO NOT WRITE COMMENT ON THIS BLOG ! ! ! TIS BLOGE RESERVED FOR PRESENTATION OF THE NOMINEE THAT WILL SEND US PHOTOS WITH THE + MiSS msn SPACE CARD ! ! ! + MiSS msn SPACE 2005 ~ FORUM ! ! ! THIS BLOG OPEN FOR EVERYONE ! ! ! PLEASE WRITE YOUR COMMENTS IDEAS AND SUGGESTIONS ON THIS BLOG ! ! ! ALSO THIS BLOG CONSIST OF RULES DATES ANNOUNCEMENTS AND CATEGORIES ! ! ! GOOD LUCK ! ! ! zupperweLLed ! ! ! PS : PLEASE TRANSMIT YOUR e-MAIL AND/OR msn messenger ADDRESS TO zupperweLLed@waLLa.com e-MAIL AND msn messenger ADDRESS IF IT IS AVAILABLE ! ! !
  den 19 september 20:06
  (http://spaces.msn.com/members/ZuPPeRWeLLeD/)

  Filurkens mamma:
  Du har så rätt så! Inte är man en ”vanlig” mamma om man har nanny och hela molevitten. Förvisso hade jag nog gärna haft några av deras slantar på mitt konto, så hade jag inte behövt oroa mig så mycket för att allt kostar så mycket som det gör……… Du skriver bra!
  den 19 september 19:30
  (http://filurken.blogg.se)

  Ämmelie:
  Hellu 😛 Läser din blogg varje dag. Och jag vill bara säga att du äger 😛 krams /ämmelie
  den 19 september 19:18
  (http://spaces.msn.com/members/burelidemmelie/)

  cittaprazama1:
  OJ vad jag håller med dig…det enda jag skulle kunna tänka mig att ha i ”Vickans” liv är nog just alla de där punden…bara för en dag…tänk!!!, vad jag skulle slösa för en gångs skull *S* Kanske till och med köpa ett NYTT Märklin-lok till sonen istället för att laga det gamla…vilken lyx!!! 😉 Kram Agneta
  den 19 september 18:58
  (http://spaces.msn.com/members/cittaprazama/)

  thetexasalbino1:
  beckhams liv skiljer sig på mer än ett sätt….de har mer pengar än vett ibland, de är ständigt påpassade o ingen har blivit så trashad av engelska tabloider som victoria o david…. däremot har du rätt i att du o andra ensamstående är värda all beundran för sitt engagemang o slit…vardagshjältar… men vi märks inte o syns inte för vi tar ingen plats i media bruset….men utan oss skulle det inte finnas ngn arena för david o victoria att ´glänsa i, o nationens ekonomi skulle kollapsa….inget skulle fungera…. men det görs inte många sånger eller program om oss….därför finns vi inte…på gott o ont. ha de
  den 19 september 18:57
  (http://spaces.msn.com/members/greken999/)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.