Gamla Bettan Rolling on the River.

hemma-048.jpg

Min Gamla Bettan ser inte mycket ut för världen, men hon är ändå en cykel som är min käraste ägodel! När hon är nyfixad och fin så rollar hon on the river. Nej, jag har inte provat det med henne, men jag är helt säker på att hon skulle lyckas med det också, eftersom hon lyckas med så många andra under.

Gamla Bettan och jag står i mycket nära kontakt med varandra. När Mabou ska på träning, så är hon ”Taxi-Bettan”, när jag ska till jobbet så är hon min ”buss-Bettan”, när jag ska handla så är hon min ”pack-åsne-Bettan” , hon har t.o.m. fått vara ambulans-Bettan. Alla andra dagar på året är hon nog min allra bästa vän.

Den senaste tiden har dock Gamla Bettan och jag inte stått på så god fot med varandra! Dels har hon börjat knorra och gnälla mycket. Särskilt när jag handlar och packar henne full. Hon har inte varit sitt gamla vanliga, trevliga Bettan. Härom dagen nådde det sin kulmen, när Gamla Bettan fick punka. Egentligen tror jag det var hennes protest på att jag inte underhåller henne så väl. Att jag inte underhåller henne, skulle man kunna ta för oaktsamhet, men så är det inte! Det är helt enkelt för att jag behöver Bettan jämnt och inte har tid att ha henne ifrån mig.

Nåväl, jag lämnade in Gamla Bettan, medan jag gick till jobbet och när jag kom tillbaka för att hämta henne hos cykelreparatören, så hade han fixat både det ena och det andra på henne. Han lagade punkan, bytte däck, smorde upp henne, skruvade fast framlyset, kortade kedjan, riktade bakhjulet och bytte ekrar. Det kostade en del, men det är hon värd. Med tanke på alternativet d.v.s. att jag skulle köpa busskort varje månad, passa bussar, släpa matkassar etc. så är det här ett billigt alternativ. Tilläggas bör också att gamla Bettan numera går som en oljad blixt igen. Hon är glad, tystlåten, lättrampad och lika fantastisk som tidigare.

Mabou säger att han aldrig hört talas om någon annan som talar med sin cykel, så han tycker det är väldigt konstigt att jag gör det! Å andra sidan så har han nog aldrig träffat någon som har en cykel som gamla Bettan heller…!

Me and Bettan keep on Rolling on the streets of Uppsala…

Bonuslänk: Beyonce gör sin Proud Mary.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Gamla Bettan Rolling on the River.

 1. Pingback: The Tina Turner-day!

 2. Låter som förhållandet jag har med min Monark..men tyvärr mår hon inte så bra just nu..behöver tips på en bra cykelreparatör i närheten av N-Gård eller varsomhelst bara de är bra..

  kram
  roze
  N-gård

 3. roze: Mitt råd är absolut cykel-Nestor!! Han håller till på Salagatan i en källare, supertrevlig, överkomliga priser och snabb!! Kan det bli bättre? Visserligen en bit från N-gård, men det är det värt!! 😉 Lycka till och Kram! 😀

 4. Pingback: Ingen vila, ingen ro!

 5. Pingback: Bildbevis på Gamla Bettan… » Tonårsmorsa

 6. Pingback: Humöret på topp! » Tonårsmorsa

 7. Pingback: Överge mig inte! » Tonårsmorsa

 8. Pingback: Tonårsmorsa » Dagens Plus och Dagens Minus

 9. Pingback: Tonårsmorsa » Jag har övergivit Gamla Bettan

 10. Pingback: Världens taskigaste mamma rullar på Uppsala ´s gator igen

 11. Pingback: Världens taskigaste mamma rullar på Uppsala´s gator igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] jag skrev morgonens blogg där jag även länkade till Tina Turners låt Proud Mary, har jag fått lite Tina Turner-feber. […]

 2. […] Bettan) överfull och vinglade hem med grejerna. Snabbt in med kassarna, borstade håret, upp på Gamla Bettan igen och cykla ner på stan, iväg till jobbet på arbetsintervju (För samma jobb som jag redan […]

 3. […] Gamla Bettan rolling on the river. […]

 4. […] väg till möte på Radion igen! (Klickbart) Solen skiner som bara den, mitt humör är på topp. Gamla Bettan (mer Klickbart) är startklar utanför dörren (även hennes humör är på […]

 5. […] på väg till jobbet, men jag ska åka lite tidigare, så jag hinner lämna in Gamla Bettan hos min cykelreparatör; “Cykel Nestor”. Han har så god hand med Gamla Bettan att jag nästan gråter vid bara tanken, så rörd blir […]

 6. […] Cykel-Nestor fixade min cykel igen, när jag fick punka på väg till jobbet. […]

 7. […] som alltid skrytit om min Gamla Bettan och helt plötsligt ratar jag henne bara sådär… Men tydligen så finns det gränser även […]

 8. […] billigt och med ett gott humör tog han sig an Gamla Bettan och nu är hon som ny igen. Det är tydligen inte bara jag som är nöjd med Cykel-Nestor som […]

 9. […] billigt och med ett gott humör tog han sig an Gamla Bettan och nu är hon som ny igen. Det är tydligen inte bara jag som är nöjd med Cykel-Nestor som […]