Mitt sluta röka.

Ja, jag har inte tagit ett bloss sedan den sista November 2007, däremot så kände jag idag hur en del av mitt luktsinne började återkomma. Tyvärr var det ingen trevlig doft, men jag hoppas jag ska få ta del av sådana också!

Något som jag aldrig hört talas om innan jag slutade röka, men som jag nu tyvärr fått erfara själv under en längre period är blod. Mitt tandkött blöder i stort sett konstant. Det är en sådan där mindre trevlig biverkning av att sluta röka, som det inte talas så mycket om. Det är visst inte så ovanligt bland storrökare som slutar röka, då det ska vara tandköttet som helar sig efter alla år av gifter.

Nu är det dock inte en så stor olägenhet att jag överväger att börja röka igen, men det är trots allt en viss olägenhet med ständig blodsmak i munnen och att det blir väldigt mycket blod vid tandborstning.

Inte heller har jag någon aning om hur länge det kommer att hålla i sig, men ändå… Att sluta röka är bland det bästa jag gjort de sista åren, för det är en oerhörd frihet att slippa giftet!

Andra bloggar om: , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Mitt sluta röka.

 1. GRATTIS! :o)
  Har också slutat,i augusti 2007..
  Har samma trubbel med tandköttet men visste inte att det ”ska”vara så ..
  Tack för den infon,jag har stått och tokborstat bort halva tandköttet! hahaha
  Nu kan jag lägga ner den verksamheten!

  Ha det gott!

 2. Tankekarusellen: Tack och grattis själv! Jo, det ska tydligen vara en tillfriskningsprocess av sluta röka! 🙂 Så du har nog borstat tillräckligt nu! 😉 Kram!

 3. Duktig du är!
  Själv ska jag ta mitt sista bloss på Onsdag.
  Passar på att sluta när jag ändå ska till tandläkaren och ta bort tjära, som fastnat bakom tänderna.
  Riktigt äckligt faktiskt.
  Får hoppas att jag fixar det denna gången.
  Ha en trevlig dag!
  Kram

 4. Har heller aldrig hört om blödande tandkött. Kan inte komma ihåg att jag drabbades av det när jag slutade röka. Men jag kanske bara har förträngt det, vad vet man. Jag är bäst på att glömma. Det var säkert så, men allt som är trist glömmer man. Däremot glömmer jag aldrig att jag slutade röka då det synnerligen var bland det bästa jag lyckats med hittills i mitt liv. Nästa grej är mina studier. Lyckas jag med det då slår det ”slutarökaprylen” med hästlängder.
  /Helena

 5. Jag har också slutat röka men mitt tandkött blöder inte. Du kanske har inflamation i den. Kolla upp det för säkerhets skull.
  Måste erkänna att ibland blir suget av siggen så stor. Speciellt vid stressmoment. Den har varit en undanflykt för mig. att ta 5 minuter på jobbet och slipp aoron och tjafset. Men jag ska INTE börja igen.
  Ha en br dag! Kram

 6. Bra gjort. Slutade själv för ett och ett halvt år sedan, efter trettio års rökande.
  Kan bara upplysa dig om att tandköttet blöder än lite då och då.
  Men kämpa på

 7. Thomas : Tusen tack! Fast jag ser det inte som något svårt längre! Riktigt svårt var det de första dagarna, nu är det mest bara en befrielse att slippa! 🙂 Kram!

  Guppy: Jag ska absolut hålla tummarna! Det är värt det, även om det är kämpigt första dagarna! Kram!

  Helena: Ja, det är ju inte alla som får blödande tandkött. Men, som jag skrev ovan, det är visst inte ovanligt bland storrökare som slutar. Var dock glad att du sluppit det! Kram! 🙂

  Birsen: Tyvärr, jag menar inte att tandköttet blöder lite när man borstar tänderna, jag menar att det blöder utan att jag ens rör det och ibland blöder det MYCKET! Det är inte alla som får det, men det är tydligen inte helt ovanligt heller! Var glad att du slipper det, för det är inget roligt med blödande tandkött! Och du… börja INTE igen! 😉 Kram!

  crille: Ja, själv hade jag också rökt i nästan 30 år, trist att höra att det fortsätter blöda, men du! Visst är det skönt att slippa de där ohälsosamma tobakspinnarna?!! Kram och keep it up!

 8. Hej!jag har varit rökfri i 6 veckor nu.Så kul att hitta ngt att läsa om andra i samma sits.Trodde aldrig att det skulle gå så bra.MVH Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.