Binta i tårar inför studentskivan…

dscn2411.JPG

Binta (19) när hon torkat tårarna igår, på väg till sin studentskiva. Bilderna i inlägget är klickbara.

Under veckans gång har Binta flaggat för att hon skulle ha sin studentskiva med klassen igår. Hon har också förberett för att hon bjudit med en farbror och hans fästmö från Stockholm. Jag sa redan när jag hörde det att hon då måste städa innan hon tar hit gäster. Men de skulle sova hos henne, men komma hit och hälsa på mig. Jag förklarade att i så fall fick hon städa upp här hemma också, för att jag släpper inte hit några gäster när det ser ut så här, här hemma…

21.jpg(Farbror Pa och hans fästmö Emma)

Som vanligt så körde fröken ”Alfons Åberg” med sitt ”Ja, vänta…” Jaaaa, jag skaaaa….” I går när jag kom hem från jobbet står Binta i badrummet på nedervåningen och fixar sig. Hon har tagit på sig klänningen som hon  lånat dagen innan, studentskivan till ära. Jag tittar på henne: ”Oj, det är en massa fläckar på din nya klänning…”

Binta: Jaaa, jag veeet! Asså, jag upptäckte det precis nu. Allt e kaos, klänningen e katastrof. Man kan inte ha bh till klänningen heller och nu ramlar tuttarna bara ner (haha, vänta du tills du blir över trettio, så kan vi diskutera nedfallande tuttar) och folk ringer hela tiden och farbror Pa och hans fästmö Emma har redan kommit och de sitter i min lägenhet och väntar och allt e bara katastrof.

Hennes mobil ringer: Asså, jag hinner verkligen inte snacka nu, allt e katastrof här…

Jag tar några steg in i lägenheten och möter ett fullständigt kaos i både köket och vardagsrummet… Jag går in till Binta i badrummet igen:

Binta! HUR kan du låta du låta det se ut på det här sättet? Särskilt när du bjudit hit folk?!

Binta: Men asså… SNACKA inte med mig NUUU!! Jag har verkligen inte tiiid!

Jag: Men det här e ju helt för j*vla vansinnigt!! Hur kan ni bara lämna ett hem att förfalla så här?

Mobilen ringer igen:

Asså! ”K” (fästmannens namn) jag kan inte prata nu, jag e skitstressad och dessutom jätte-sen!!

Min mobil ringer: Hej, det är Isa! Jag är i Binta ´s lägenhet nu med Pa och Emma. Kan dom få sova hos oss i stället, för det ser ut som en sopcontainer här?

Jag: Nej! INGEN av Binta ´s gäster kan sova här, för hon har lämnat samma kaos här hemma, som den där containern ni pratar om…

Själv sätter jag igång med middagen, inser ganska snart att det knappt blir någon kvar hemma som kommer att käka någon middag, men bestämmer mig ändå för att laga den. Min pappa som fortfarande är på besök från Värmland sitter i soffan och jag är osäker på om han är road eller oroad.

Hör snart Binta sitta i Isatou ´s rum och prata i telefonen med en kompis och är skitlessen: ”Buuuhuhu… jag ska inte ens gå på min egen stundentskiva! Allt är åt skogen och katastrof! *Snyft* Jag skiter i det här! *Snörvel*”

Hon kommer ut från rummet, med rödgråtna, svullna ögon. Sedan kommer kompisen hit, som en räddare i nöden. Hjälper henne att fixa till sig. Ordnar och donar. Kommer ut från badrummet med nysminkade ögon, det röda har tonats ner.

dscn2413.JPGJag hinner ta några bilder, fast jag egentligen är så arg, men jag orkar inte bråka i kväll. Orkar inte tjafsa. Jag orkar inte rädda världen just ikväll. Samtidigt är det knappt att jag orkar se mellan fingrarna…
Isa (14 ½) vill att alla som är på studentskivan ska sova här, hon vill också träffa farbror Pa och Emma. Hon erbjuder sig att städa av det värsta. Så de kan sova över. Själv går jag och lägger mig och somnar så småningom.

Tänk om hon (Binta) bara kunde lägga en tiondel av all sin energi på hushållsarbete! Jag är övertygad om att inte ett dammkorn, inte ett klädesplagg skulle synas i hela hemmet då…!

Rapporten så här dagen efter är i alla fall att de haft väldigt roligt igår kväll. Binta blev utsedd till klassens ”Rude Girl”. Jag vet inte om det är en komplimang eller om det är en förolämpning! 😉

Hur vi sov i natt? Jag, Mabou och Isa i min dubbelsäng. Pa och Emma i Isa ´s rum, pappa på soffan (han vägrar sova någon annan stans) Binta och fästmannen i Jai ´s rum, Binta ´s kompis Fia i Mabou ´s säng. Vovven med Binta och fästmannen. Jai hos sin kompis. Vad är det man säger? Finns det hjärterum, så finns det stjärterum! 😀

Bilder på Pa, Binta och Emma från gårdagskvällen:

100_10811.JPG sl700983.JPGsl700984.JPGsl701016.JPGsl701011.JPGsl701034.JPG

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Binta i tårar inför studentskivan…

  1. Man kan riktigt känna hur stämningen var hos er när man läser det här. Slutet gott, allting gott i alla fall! 😀 Emma var vacker, tycker jag. Och Pa, coolt namn. Binta såg härligt glad ut på bilderna, trots att hon var så ledsen först.. 🙂 Hon har så fin utstrålning!

  2. Pingback: Nyss var det dop och nu är det dags för studenten | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.