Presenter från Afrika

dscn3642.JPGdscn3621.JPGdscn3629.JPG

Klickbara bilder

Igår kom min bästa väninna (Sofie) äntligen hem från Tanzania! Efter att ha bott i Kenya och Tanzania i flera år nu verkar hon äntligen ha bestämt sig för att flytta hem igen! Idag har jag varit ledig, så vi har haft nästan hela dagen på oss att prata, prata, prata och att gå igenom allt vi missat sedan vi träffades sist, vilket i och för sig inte var allt för länge sedan den här gången.

Nåja, i att ”gå igenom allt vi missat” ingick naturligtvis Binta ´s studentfest. Vi kollade på alla bilder (som jag hade för mig att det var kanske 50 stycken, men visade sig i stället vara drygt 500 bilder… Nåja, alla dessa bilder var ju från festen och visserligen var det vanligaste motivet på just Binta med sin studentmössa, men det fanns också ett annat återkommande tema bland bilderna, förutom alla som deltog på festen och det var maten. Det var grillade lammkotletter, kyckling-grillspett, nötgrillspett,laxgrillspett och fläskkarre ´- grillspett, det var potatissallad, det var vanlig sallad, det var tzatziki, baguetter, det var olele (ett tilltugg från Gambia) etc.

Naturligtvis gjorde dessa bilder oss enormt hungriga, så det slutade med att vi sprang ner på Ica och köpte grillad kyckling, sallad, baguetter och ingredienser för att göra tzatziki. Eftersom det inte fanns Grekisk yoghurt på Ica till tzatzikin så blev det Turkisk yoghurt, men sanningen att säga så kände i alla fall inte jag någon skillnad. Är det någon som vet om det är någon skillnad på Grekisk och Turkisk yoghurt (de där i de små hinkarna)?

Sedan var jag så mätt att jag tappade all energi. Jag som skulle göra lite mysigt här hemma inför Mabou ´s hemkomst i morgon. Dessutom skulle jag skriva en massa, som ännu inte blivit gjort.

Hur som helst så fick jag SUPER FINA presenter av Sofie. Dels hade hon låtit sy upp en jättefin omlott-klänning till mig. Det är alltid så kul att få kläder som är specialsydda, för då riskerar man inte att springa på en massa andra människor som har likadana. Inte för att det är hela världen, men det är ganska kul att ha något som inte går att köpa på vilken H&M som helst i världen! Jag fick också ett par jättefina örhängen med Afrikas karta och sedan var det instansade elefanter på dem. De är jag VERKLIGEN jätteglad över och jag vet redan att de kommer bli mina favorit örhängen!!

Jag borde naturligtvis lägga upp bilder på mina nya saker här, men eftersom Binta ”någon” har lagt beslag på mina batterier till kameran…

Tillägg: Nej, men titta här, jag hittade några batterier som det går att knäppa några bilder till med. (Dock inte batterier från det storpack som jag hade!)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Presenter från Afrika

 1. Hej fatou! Skitsnygga örhängen… Klänningen va ju läcker med. Älskar lila…

  skillnaden på turkisk och grekisk är ingen alls…Vi kör turkisk hemma. Blir supergott…Min man som är en grekkock men turk egentligen säger att Grekisk är lite lite surare än turkisk. Har själv aldrig köpt hem grekisk. *stålt TURK* 😉

 2. Den klänningen var VACKER! Hoppas att få se hur den sitter på dig, om det är lika fint fall i den som det ser ut att vara!
  // Kix

 3. skillnaden på grekisk och turkisk? har inte en sula, eftersom jag trodde att bara det ena fanns så köpte alltid den närmaste *ler* tills jag kom hem en dag å insåg att jag hade en av varje hemma.. men märker ingen skillnad…

  wow den klänningen var superläcker!!! *avundsjuk*

  Härligt det är att träffa vänner man saknat!

 4. Annica: Haha, jag vi får väl lägga upp lite fler eftersom då…! 🙂

  Vb: Ja, den är toppen och det är hon med! 🙂

  Birsen: Toppen, då vet jag! Jag stod och luktade på den Turkiska igår och jag kände inte någon skillnad, sedan när tzatzikin var klar så kände jag inte heller någon skillnad! 😉

  Kix: Ja, det kanske det kan bli! 🙂

  Mysan : Toppen, då slipper jag skälla på den Ica nära mig att de inte har Grekisk…! 🙂 Kram!

 5. Japp! Bättre med en grodprins som kan bli en groda, det är värre med prinsarna som blir grodor…
  Är inte den tukiska yoghurten lite tjockare i konsistensen?
  Vi hade myskväll framför Midsummer Murders igår -med tonåringen som såg rätt nöjd ut! Undrens tid är inte förbi!
  Kram!
  Erika

 6. Vilka fina presenter. Upptäcker när jag tittar hit idag att jag missat flera inlägg så nu ska jag läsa ikapp mig på din blogg. Ha en bra dag.
  /Helena

 7. Pingback: Tonårsmorsa » Presenter från Gambia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] älskar att få presenter från Afrika, för det är alltid sånt som inte går att få tag på […]