SPEAK UP!

Beenie Man speaks up!

Yared speaks up!

Och ja, som svar på Yareds uttalande, det var inte bara artister och funktionärer som blev illa behandlade av vissa poliser, det skedde även mot ungdomar från Uppsala. Dels som obegripligt blev intagna för drogtestning, men även som blev slagna och nedvärderade för att de bor i ”fel” område i Uppsala. Jag har förstahandsuppgifter på unga killar från stadsdelen Gottsunda som blev påhoppade av poliser, ivägkörda och även slagna för att de inte ”hade på reggaefestivalen att göra”.

Att de skulle anmäla det hela, är tydligen uteslutet enligt de uppgifter jag fått, vilket jag tycker är synd!

Det trista när saker som detta sker är att som den obotliga optimist jag är, så är jag övertygad om att många som besöker reggaefestivalen, är drogfria, icke kriminella personer som kommit för att njuta av god musik, bra artister och trevlig stämning! Lika övertygad är jag om att många poliser som var på reggaefestivalen utförde ett bra jobb, följde de lagar och förordningar som finns och gjorde sitt bästa för att inte kränka människor.

Tyvärr när det finns reggaefantaster som konsumerar droger på festivalen och tyvärr när det finns poliser som ser som sin uppgift att kränka människor, förstör de för så många andra. Det är tyvärr detta många kommer att minnas från festivalen, inte alla dessa människor som gjorde det de var där för! Tyvärr!

Tillägg 12/8-08: Yared riktar idag skarp kritik mot några av poliserna! Just den kritik som gäller civilpoliser som inte legitimerat sig, var det som hände med det unga pojkgäng jag nämner i detta inlägg! Polisen svarar på Yareds kritik!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”SPEAK UP!

 1. Ja, du…. Vad ska man saga?(Jag syftar pa dessa ungdomar som blev ”inplockade”for drogtest) Har sjalv valdigt dalig uppfattning om Poliskaren i Uppsala. Nu kanske just dessa poliser inte var anstallda hos polisen i Uppsala… MEN jag upplever att manga av Uppsalas poliser faktiskt ar rent av rasistiska. Sa om nu dessa killar, samtliga eller nagon utav dem rakade vara av ”icke-svensk” harkomst, kan de ha blivit utvalda just pga detta. Jag har vagrat att tro att det kan vara sa orattvist, men tyvarr har jag fatt uppleva denna orattvisa vid flera olika tillfallen vid besok i Uppsala. Jag, som vit, med svenskt ursprung har aldrig blivit bortfost, uttittad eller blivit orattvist behandlad. Min man daremot, som ar latinamerikan har fatt uppleva detta flera ganger.(Oftast innan polisen har insett att han ar med mig) Det ar fruktansvart att inse att det handlar om hans hudfarg, men tyvarr sa verkar det inte battre! Kan tillagga att detta inte har hant i Stockholm dar vi bor…. Daremot ar det dorrvakter som har agerat pa liknande vis, men det ar en annan historia. Ar det verkligen ar 2008?!

 2. Det här var ett enbart rasistiskt påhopp. Skulle de ha hoppat på en äldre svensk gumma och hennes man? De gjorde det med Lee Perry.Jag var själv där och såg hur de behandlade folk.
  Att de koncentrerar sig så pass mycket på Reggae Festivalen är konstigt. Det är den lugnaste av alla festivaler.
  Det är en orättvisst anklagad festival. Precis som de som blir behandlade med rasism. Rena fördomar.

 3. 4 barns pappa: Jag känner att jag har anledning att hålla med dig. Det säger jag grundat på det jag själv hört av ungdomar som blev illa behandlade där, med grund av det Yared säger i sin intervju som jag hänvisar till i inlägget ovan och min egen erfarenhet av tidigare reggaefestivaler och reggaekonserter genom åren…! Tyvärr.

 4. Ja nu när både kommun och arrangör har jobbat ihop sig så bra för att festivalen ska bli lyckad känns det trist när det blir så här. Det är klart att man måste motverka allt vad droger heter, men det finns ju andra tillvägagångssätt. Själv skulle jag dra mig för att åka ner på stan en vanlig fredagskväll med barnen, men att gå på Reggaefestivalen tvekar jag inte ett ögonblick inför!

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Blog Archive » Är det så här polisen vill visa sin makt för våra ungdomar?

 6. Ja , vad ska man säga om Sveriges polis idag ?

  Först och främst så får vi inte glöma bort att det är våra folkvalda Politiker , som bestämmer hur polisen ska ta sig fram i samhället !

  Och vi får ej glöma bort att inom polis kåren i Sverige så finns det många goda människor som gör sitt jobb ut efter Sveriges lag och försöker upprätthålla den varje dag !

  Jag och samhället har full respekt för sådana exemplariska Poliser i Sverige

  Sedan finns det dom här då…

  De Poliser som är inte lämpliga att vara Polis , eftersom dom blandar in sin privata övertygelse

  Tex , Illuminati , Frimurare , Rasistiska övertygelser , Nazistiska , Nationalistiska övertygelser och allmänt ..bara förvirad av högre Kapetalistiska makter som styr dessa stakars människor i våran polis kår !

  De förnedrar våra barn och visar ingen respekt och empati.

  Att människor har rökt den heliga örten i tusentals år är ingen nyhet !

  Och många kommer forsätta med det även efter UPPSALA REGGAE festival

  Men det mest tragiska är att ungdomarna av idag får en fel syn av Polisernas igentliga uppgift , som är att skydda medborgarna.

  Och värna om dess säkerhet och förebygga brott !

  Jag såg mycket på REGGAE FESTIVALEN i Uppsala som påminde om gamla Stazi i Östtyskland och det Nazistiska gamla HITLER TYSKLAND

  Det här är bara en följd av att FRA lagen har gått igenom och att det nya Sverige och den nya Världen håller på att skapas bakom våra ryggar !

  Just nu lever vi i ett SAMHÄLLE i KAOS

  Men vem ser det i all stress och MEDIAL information som pumpas ut i 190 km i timmen varje sekund.

  TÄNK OM DOM HADE GJORT SÃ… HÄR PÃ…

  SWEDEN ROCK

  PRIDE FESTIVALEN

  HULTSFRED FESTIVALEN

  ELLER

  PEACE & LOVE FESTIVALEN

  Men nu är det så här att det är så här SVERIGES REGERING vill att ungdomar ska behandlas när dom går på REGGAE FESTIVAL I UPPSALA.

  Dags att vakna upp i stugorna och torp innan du sitter där med MICHROSHIPET i nacken och får elektriska stötar när du tänker tanken att du vill gå på UPPSALA REGGAE FESTIVAL

  Fundera på den du

  KÄRLEK

  RAS-I-DOOR

 7. Jag vill bara till-läga att det bara var 250 personer som greps för kokain på hela året 2007 i sthlm

  tänk om dom ( POLISERNA ) gick in på PRIDE VECKAN

  med samma POLIS insats som på UPPSALA REGGAE FESTIVAL

  Men det handlar om prioritet

  Säger dom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] mitt inlägg SPEAK UP! skriver jag om det som debatterats i media angående de polisiära insatserna under […]