Ett värdefullt liv

Det finns många saker som är skönt med att bli äldre. En av de sakerna är att man slipper känna pressen av att hävda sig. Nu tror jag inte att jag är en person som någonsin haft stort behov av att hävda mig, men trots allt så fanns ändå ett visst sånt behov när jag var yngre.

Ibland kunde det handla om att man ville bli omtyckt och ibland kunde man ta väldigt illa vid sig över att någon uppenbarligen inte tyckte om en. Det fanns massor av andra anledningar till att man ville framhäva vissa sidor av sig själv, eller helt enkelt rädsla över att ”inte duga”.

Ju äldre jag blir, desto mindre intresse har jag av detta. Det sägs att det blir bättre med åren och vissa personer hävdar att livet börjar efter 30 och vissa efter 40 etc. Nu har jag några år kvar till 40 men jag måste hålla med om att mycket blev bättre efter 30. För mig ”började livet” så snart tonårstiden tog slut. Jag hade det verkligen tufft under den tiden. Efter det har livet bara blivit bättre och bättre, tycker jag!

Med ålder kommer ett nytt lugn. Man är också mer säker på vad man vill med livet och hur man sak uppnå det. För mig känns det som om tiden innan bara var en generalrepetition och att livet som vuxen är en ständigt utvecklande stege uppåt. Ibland trillar man ner ett par trappsteg, men snart har man kommit sig upp igen och klättrar ständigt uppåt, uppåt. Mot livet och det som är värdefullt för en själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Ett värdefullt liv

  1. Det var mycket fint skrivet om livet.
    Det är lite märkligt hur man känner att man hela tiden utvecklas, förändras och kommer vidare. Att man aldrig ”stannar och är klar” liksom.
    När jag var 20 var jag säker på att jag skulle vara och tänka så resten av livet som jag gjorde då. Men nu 7 år senare inser jag hur väldigt mycket jag har förändrats sen dess! Och tur är väl det! 😀
    Kram

  2. Ceel ´Dara: Jag minns också hur jag ”visste allt” när jag var ung. Med åren inser man hur lite kunskap man egentligen har, trots att man förhoppningsvis tillskansat sig mer kuskap än man faktiskt hade som ung…! 😉 Livet är bra märkligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.