Tips till godissugna föräldrar

Att vara en förälder till mindre barn och vara en godisråtta är inte så lätt. Så snart man tar fram den prasslande godispåsen så står de där, med stora ögon och snålvattnet rinnande, trots att det inte är Lördag.

Eller så har man ett gäng tonåringar och då är det nästan värre. Då kan du knappt ta i påsen, så kommer ungarna springande och innan du ens har öppnat påsen, så har de slitit den ur din hand och svalt hela påsen. I bästa fall sparar de en liten bit till dig och hinner ta bort pappret innan de sväljer.

Men nu har jag ett litet tips. Ha en chokladsås-tub i kylen. Medan du lagar mat så häller du bara upp lite på en sked och smaskar upp den. Inga prasslande påsar och du får ditt chokladbegär tillgodosett.

Bra, va?!!

(Ett problem kan dock vara att chokladsås-tuben är tom när du står där och ska smussla…)

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

11 svar på ”Tips till godissugna föräldrar

 1. GRATTIS!! Har tyvärr aldrig läst din blogg innan men det kommer att bli ändring på det 🙂 Har oxå en liten mulattflicka 🙂 Ã…terkommer helt klart!

  Mvh
  Maria

 2. Hej

  Stort grattis till priset.

  Jag känner såväl igen det med godis, tvätt och annat du skriver om.

  Jag har 6 barn. 3 vuxna utflugna, 1 barnbarn…3 tonåringar som bor hemma än.

  4 år bodde vi i U-sala.

  Morrontrötta hälsningar ifrån Östersund

  Ingrid

  strömmas senaste inlägg..Soffor

 3. Hehe, O ´hoj såser har en given plats hemma hos oss, det och Nutella är guld!! Bara att ta en sked och sen är det lugnt på sötsugsfronten en stund. Sonen gillar inte det, och inte sambon heller, så det är mitt eget lilla snask, perfekt!! *Min son är lite smått onormal, för han käkar hellre böngroddar och andra grönsaker, (broccoli, gurka o paprika samt lök är favvosarna)hellre än godis. Jag är nog familjens gotteråtta, hehe.

 4. Kom på igår när jag stod å letade choklad i köksskåpen att jag läst ditt chokladtips…nu har jag ett till ”tyst” tips, mina barn får på helgerna (och bara då, jag e vidrig enligt dem) äta rostmackor med nötkräm. Så till PMS-dagar och andra dagar med ett oövervinnerligt chokladsug…så kan man ta en sked (vilken dubbelmoral) och smyga upp ett lass ur burken, och sen skylla på ungarna när det ser tomt ut i burken!!

  Sarahs senaste inlägg..I mördarens spår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.