Grattis Helene på din födelsedag

Idag skulle en av mina bästa väninnor ha fyllt år. 50 år. Det är en aktningsvärd ålder, men ändå väldigt ung för att ha förlorat livet så snart. Jag känner sorg. Sorg för att hon fick en så kort stund här på jorden. Sorg för att vår vänskap inte hann bli mer långvarig. Samtidigt känner jag ilska för att cancern har tagit henne ifrån mig. Precis som den gjorde med min ex-man mindre än två månader tidigare. Jag känner skuld. Skuld för att jag inte med ord hann tala om för henne hur mycket hon betydde med mig. Skuld för att jag inte åkte och träffade henne en sista gång. Men jag känner också tacksamhet. Tacksamhet för att jag fick känna Helene och för att vi hann skapa så fina band som vi gjorde. Tacksamhet för att hon lärde mig så mycket om nätet, som hade tagit mig åratal att lära på egen hand.

Jag saknar henne hela tiden. Trots att det nu har gått drygt fyra månader. Hon saknas i min vardag och hon saknas inom mig. Det är en tomhet som ingen annan kan fylla. Vi har så olika relationer till alla vi möter i livet, att en relation inte kan bytas ut mot en annan.

Jag försöker finna en mening med hennes bortgång, men jag har faktiskt inte lyckats!

Vad säger man? Grattis på födelsedagen?

Tidigare bloggat om Helenes bortgång:

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Grattis Helene på din födelsedag

 1. Ger Helene mitt största grattis…
  Dessutom ska hon hålla ställningarna däruppe tills jag kommer upp och då blir det party….

  Kram Pys

 2. Pingback: Tonårsmorsa » Mitt 3000 Blogginlägg och en Jubileumtävling

 3. Pingback: Tonårsmorsa » Som pånyttfödd

 4. Pingback: Till minne av våra döda bloggvänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] lärde alltså ändå känna en av mina bästa vänner genom bloggen. Det kunde jag aldrig ha anat. Men jag förlorade också samma vän under mitt bloggande. Aldrig kunde jag ha anat att den förlusten skulle vara så svår att […]

 2. […] den bortgångna bloggaren och min nära vän Alter Ego kan ni läsa HÄR! Jag saknar henne varje dag och ibland, dagar som igår, saknar jag henne mer, eftersom det var […]

 3. […] en av mina närmsta vänner och även en kär bloggvän. Det är nu snart ett år sedan vi miste Helené (10:e December) och det händer fortfarande att jag lyfter luren för att ringa henne och berätta […]