Nu är det slut…

Denna vecka avslutar jag min utbildning. Det känns både ock. Jag har ju pendlat till Stockholm i flera månader nu och det har varit både skönt och stressande på samma gång. Skönt för att jag kunnat koppla av och fundera en hel del på livet, men också stressande för att varje minut jag har spenderat på bussar och tåg har blivit en minut mindre att spendera med familjen.

Den första utbildningen var oerhört ansträngande. Utbildningen ställde en del krav, men framför allt för att dagarna var så otroligt långa. Vi hade dessa heldagar i Stockholm och så skulle man lägga på 3 ½-4 timmar /dag på restid. Ibland var jag så trött att jag grät när jag gick och la mig.Flickorna strejkade rejält sista dagarna, de var urlessa på att hjälpa till med lillebror och mitt samvete var någonstans där nere vid fotknölarna…

Den andra utbildningen var en högskoleutbildning och även om det varit mycket jobb, för att den var komprimerad, så passade den mig mycket bättre, då vi fick lägga upp mycket studietid själva och på så sätt slapp jag vara ifrån barnen så mycket, även om det också krävde sitt…Men jag slapp ha fullt lika dåligt samvete över att flickorna fick hjälpa till så mycket här hemma och att jag knappt hann träffa något av barnen.

På måndag är jag dock tillbaka på mitt ordinarie arbete (som ju är lite småhemligt, då jag brukar hålla jobbet och bloggen i från varandra). Det känns kul att komma tillbaka, samtidigt som det också tar emot. De här utbildningarna har gett mig en hel del på olika plan, även om det känns lite underligt att vara färdigutbildad först nu, för ett jobb jag ändå utfört under flera år… haha…

Hur som helst, nu är min gamla vanliga vardag snart tillbaka. På gott och på ont. Jag försöker känna hopp och tillförsikt, även om det känns lite trist också, inte minst för att min arbetsplats håller på att genomgå en massa omorganiseringar av olika slag…

Lite blodad tand måste jag också säga att jag fått av att plugga den här våren. Kanske kan jag hitta någon distansutbildning att prova på?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Nu är det slut…

  1. Jag som själv satt mig i skolbänken 12 år efter min sjuksköterske examen vet precis vad du menar med blodad tand. Tycker det är skit kul även om det är jätte mkt jobb….

    kram från mig

    Soulsisters senaste inlägg..Vet ni vad?

  2. Jag kan verkligen förstå det här med att vilja studera. Jag hade planerat att läsa distans utbildning till våren…men har tyvärr inte tid…förhoppningsvis blir det möjligt nästa år.

  3. Pingback: Tonårsmorsa » Syrénkärlek

  4. Pingback: Tonårsmorsa » Syrénkärlek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] dag de senaste två månaderna, som jag klivit av bussen vid skolan där jag gått min utbildning, har en väldoft av nyutslagna syréner slagit emot mig. Samma väldoft varje […]

  2. […] dag de senaste två månaderna, som jag klivit av bussen vid skolan där jag gått min utbildning, har en väldoft av nyutslagna syréner slagit emot mig. Samma väldoft varje […]