Alter Ego ville inte bli en reklampelare för blekta tänder

Jag vet att livet måste gå vidare. Jag vet att man inte kan leva kvar i det förflutna, ändå ger det mig fysisk smärta att läsa hur domänen som Helené skrev på, används idag. Jag har haft ont i magen och känt ett lätt illamående sedan jag läste det och gick in på hennes gamla sida och såg att det nu används som reklam för att ta lån och bleka tänderna… Det var så INTE Helené.

Mymlan skrev om det här nyligen på bloggvärldsbloggen och det gjorde jag också. Om att finnas kvar på nätet efter sin död. Jag vet att Helené (Alter Ego / Alma Mater / Hulda i Norrköping) ville finnas kvar på nätet. Men ett missförstånd gjorde att det inte blev så.

Nu har ett företag köpt upp hennes gamla domän och vill att vi ska bleka tänderna och att vi ska ta lån. Jag önskar att det i alla fall handlat om andra saker. Juridik, kvinnojouren eller något annat som stod Helené nära, som tagit över domänen. Nu blev det inte så. Jag vet inte om det här företaget är medveten om dess tidigare ägare, eller om det är en tillfällighet?

Det är nu åtta månader sedan Helené gick bort. Ã…tta månader låter ju ganska länge, men jag upplever ändå att det är alldeles nyss jag miste en av mina allra bästa vänner.

Vila i Frid Helené. Från mitt hjärta!

Fann precis ett gästinlägg som Helené skrev i min blogg vid hennes och hennes sons sista besök hos mig i Uppsala för drygt ett år sedan.

Det beskriver väldigt väl vår nära vänskap.

Tillägg: Det var Mina moderata Karameller, som först skrev om hur hon blev illa berörd av att Alter Ego konstant dyker upp på hennes facebook; Men hon lever inte längre…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

27 svar på ”Alter Ego ville inte bli en reklampelare för blekta tänder

 1. Pingback: Twitter Trackbacks for Alter Ego ville inte bli en reklampelare för blekta tänder [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

 2. För jävligt rent ut sagt.Tänk om vi hade fått reda på att hennes domän liksom försvann i sorgen efter henne och kunde hjälpt till ekonomiskt.Men jag tror personligen att företaget som köpt upp den skiter högtidligen i vem hon var och vilket syfte hennes blogg hade, om dom ens vet att den använts förut.Det är vinstintressen ingeting annat.Dessutom är det inte köparen av domänen som isåfall som är ”boven” i dramat, det är dom säljer.Money makes the world go around…

  Ja Heléne slipper se eländet iaf.Frid min vän.

 3. Förstår mer än väl din upprördhet. Jag kände inte Alter Ego på samma sätt som du, men blir ändå upprörd.
  Säger som VB, skönt att Heléne slipper se eländet, verkligen.
  KRAM

 4. Pingback: Enligt Min Humla » Alter Ego reklambloggar från andra sidan

 5. Pingback: opassande » Blog Archive » Alter Ego är fortfarande viktig för samhällsdebatten

 6. Pingback: Deepedition » Per Gustafsson: ge fan i Alter Ego/Resonerar.se

 7. Pingback: Deepedition » Per Gustafsson: ge fan i Alter Ego/Resonerar.se

 8. Trist – jag har för mig att det var jag som skrev först om Alter Egos återkommande vänförfrågan på Facebook? Det störde mig och jag undrade om det int efanns någon somkunde avregistrera henn från Facebook. Hon återkomer ständigt där fortfarande.

  Att det nu finns de som använder hennes domän för att sälja reklam är int emer än häpnadsväckande. Man har inte ord.

 9. Britt: Ja, det är nog bra att tänka till redan nu hur man vill ha det och prata med sina anhöriga om det.

  Mary: Ja, det stämmer, missade att länka dig, förlåt! Men det stämmer att det var du som först skrev om hur du får upp henne hela tiden på facebook. Jag gör ett litet tillägg i min text.

  Nej, det känns illa hur hennes domän nu används.

 10. Det har kommit till min kännedom via e-post om tidigare ägares öde och i respekt till Helene kommer jag att avregistera denna domän omgående.
  Det var bristande koll av tidigare innehåll från min sida vilket var klantigt gjort av mig. Jag ber Helenes familj, släkt , vänner och fans om ursäkt.

  /Per

 11. Ludmilla: Ja, det gjorde det för mig med.

  Per: Tack!

  Tobias: Jag har kontaktat 2 av hennes 4 barn, så de får styra med detta. Jag väntar på något slags besked från dem. Men jag tror de kommer behöva hjälp med hur de ska gå tillväga. Hennes ena dotters blogg är i alla fall följande:

  http://drakunge.blogg.se/index.html

  Tack för all support! Mvh. Fatou.

 12. Pingback: Per Gustafsson är en hedransvärd person: Alter Ego är tillbaka | joinsimon.se

 13. Pingback: Fotbollsfrun har fel, inte bara kändisar kan leva vidare…

 14. Om man ska vara riktigt schysst mot Per som nu köpte domänen efter Alter Ego så stal han den inte. Det blev missar mitt i sorg och köp och sälj-världen. Han erkänner att det var klantigt. Han skulle kunna köra på med domänen vilket han nu väljer att inte göra. Jag tycker att han ska ha all heder av det. Det väcker frågor hos alla som bloggar etc., hur man ska hantera sitt digitala liv efter sin död.

 15. Jag kännde inte personen ifråga, men era bloggar fick mig att tänka till.
  Hur sårbart allt är och framför allt att det går så lätt att utnyttja saker och ting.
  Tycker Du gjort ett bra jobb som publicerade detta, mycket tänkvärt.

  Själv bloggar jag lite då och då, men skulle bli mycket besviken om någon tog bort den efter min död.
  Det skulle vara som att ta bort mig, även om jag inte finns på jorden så finns jag trots allt i andras hjärtan.
  Och dom ”obetydliga” ord jag skriver i min blogg, kan få en helt annan mening för dom som läser den.

 16. Jag kännde inte personen ifråga, men era bloggar fick mig att tänka till.
  Hur sårbart allt är och framför allt att det går så lätt att utnyttja saker och ting.
  Tycker Du gjort ett bra jobb som publicerade detta, mycket tänkvärt.

  Själv bloggar jag lite då och då, men skulle bli mycket besviken om någon tog bort den efter min död.
  Det skulle vara som att ta bort mig, även om jag inte finns på jorden så finns jag trots allt i andras hjärtan.
  Och dom ”obetydliga” ord jag skriver i min blogg, kan få en helt annan mening för dom som läser den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Alter Ego ville inte bli en reklampelare för blekta tänder tonarsmorsa.se/2009/08/21/alter-ego-ville-inte-bli-en-reklampelare-for-blekta-tander – view page – cached * Alter Ego ville inte bli en reklampelare för blekta tänder * Städa på distans… * Flitiga Fatou * Dagens Mabou * Mångkulturen har berikat mitt liv — From the page […]

 2. […] Tonårsmorsa reder ut det hela. Tydligen är Alter Egos domän […]

 3. […] min Humla reagerade över. Reklam för blekning av tänder och allsköns spamliknande försäljning. Tonårsmamman berättar mer om det […]

 4. […] kan läsa mer sansade kommentarer om det hos Josh och Opassande och hos Tonårsmorsa också här. Och jag håller med Jocke: så här kan vi fan inte ha det! Läs hos dem för att […]

 5. […] kan läsa mer sansade kommentarer om det hos Josh och Opassande och hos Tonårsmorsa också här. Och jag håller med Jocke: så här kan vi fan inte ha det! Läs hos dem för att […]

 6. […] Alter Ego ville inte bli en reklampelare för blekta tänder […]

 7. […] lastat…Per Gustafsson är en hedransvärd person: Alter Ego är tillbaka | joinsimon.se om Alter Ego ville inte bli en reklampelare för blekta tänderMaria om Budskap från andra sidan?Tonårsmorsa om Rolig shoppingTonårsmorsa om Bloggefterlysning […]