Svenska hjältar (Nomineringstips)

Så kallade ”kändisar” i all sin ära, men jag måste säga att även om jag vet att allt ”skvaller” om kändisar säljer bra, så har jag aldrig riktigt förstått hela konceptet. Jag är måttligt intresserad av att veta allt om kändisars kläder, vanor, hur de äter och var de semestrar, hur de möblerar och var de skiter.

Jag måste säga att det är synnerligen ointressant för mig. Ibland lyckas man inte stå emot all information som pumpar ut om kändisar, men jag skulle ljuga om jag sa att jag letade upp informationen och lusläste den. Den enda gång jag kan komma på mig själv med att faktiskt ”söka mig” till ”kändisskvaller” är när jag sitter hos tandläkaren och väntar på min tur…

Nu har Aftonbladet en artikel där de söker Svenska Hjältar och där man faktiskt söker den ”vanliga” människan. Aftonbladet gör detta i samarbete med TV4.

Jag vill verkligen uppmana er som läser min blogg att se er omkring i er omgivning i bekantskapskretsen och söka en vardagshjälte! Jag tycker verkligen att de mest intressanta människorna är de som lever sina liv i relativ anonymitet. Både med stora och små ting.

Jag beundrar:

 • Kvinnor som tar sig ur mångåriga, destruktiva relationer
 • Föräldrar som kämpar för barn med ”dolda handikapp” eller uppenbara
 • Barn som växer upp i hem med missbruk eller dysfunktionella familjer
 • Människor som lever hemlösa
 • Ensamstående föräldrar som kämpar med jobb, barn, dagishämtningar och allt annat som hör vardagen till och i synnerhet när de gör något ”extra” utöver den kampen, för andra människor
 • Människor som inte är rädda att sträcka ut en hand till en mer behövande människa
 • Alla människor som har kämpat mot fattigdom
 • Människor som lever liv som de inte mår bra av och som väljer att förändra sina liv till det bättre
 • Och naturligtvis många, många andra människor i vårt samhälle…

Så sätt igång nu. Nominera en person som du tycker är värd att bli årets Svenska hjälte!

Ett hett tips, personen jag själv har nominerat är Carl, cykeltaxi:

Intervju med Carl Cykeltaxi

Gå gärna med i Facebookgruppen: Rädda cykeltaxi-Carl!

HÄR kan du se några av de hittills nominerade! Vem skulle du vilja nominera?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Svenska hjältar (Nomineringstips)

 1. Njaaa , nu är det ju inte alltid så lätt att vara en vardaglig superhjälte när jag en gång för många år sedan försökte anmäla mig på AF i tron att de hade något superarbete som behövde göras som att rädda Jorden eller resterande Universum från undergång.Finns inga superhjältearbeten lediga svarade dom bara kort.Snacka om dålig service.Likadant var det när jag skulle dra av min superhjältedräkt hos skatteverket som svarade att jag skulle uppge firmanamnet.Dummaste jag hört , vad skulle det vara då !? , Superhjältebolaget !?.Eller som när polisen en gång stoppade mig i en som dom sa rutinkontroll och undrade varför mitt ansikte var skuggat på körkortet vid en närmare koll.Korkat är ju bara förnamnet inför denna totala verklighetsfrånvaro för skyddandet av oss vardagliga Superhjältars identitet.Nä , det ska fan vara superhjälte i Sverige.

  Nanno Nanno over and out with fucking peace love and understanding.Meanwhile in a dark forrest in a strange country some miles away a …..

 2. Pingback: Ny insamling till Carl Cykeltaxi!

 3. Jag nominerar min ”man” som ställde upp och vickade för mej när jag var sjukskriven för ryggen. Jag jobbar som vaktmästare på skagershults församling. Han fick ta både ett böllop i dag och så får han ta ordinarie vaktmästartjänst i morgon södag. Han bor i Göteborg, söker jobb här i Kommunen som vaktmästare och elev assistent. Han är världens bästa man i alla synpunkter. Vet att skälltorpskolan i Göteborg kan skriva under på det.

  Tack även Morten Eriksson Präst i Ramunderboda församling som tog emot mitt erbjudande.

  Hälsningar Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Svenska hjältar (Nomineringstips) […]