Kanelbullar och höstlöv

Jag behöver inte längre tveka på om det är hösten som är på väg. Nu vet jag att den redan är här. Med sin skönhet, men också kyla…

Igår när vi var och handlade upplyste Isatou mig om att det minsann är kanelbullens dag idag. Vi köpte hem grejer och Isa satte igång och bakade idag. Det var så länge sedan att jag inte kunde låta bli att knåda lite själv…

Isatou instruerar mig och Mabou om att det ska vara STORA bullar, så det var bara att haka på och lyda order.

Isatou i bakartagen

Mabou och Isatou jobbar hårt med degen

Bullarna blev väldigt stora

Vad går upp mot en fika med nygräddade kanelbullar?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

14 svar på ”Kanelbullar och höstlöv

 1. Mums, ser härligt ut! Påminner mig om att jag äntligen ska baka också, redan på lördag! Då kommer minsta barnbarnet och hälsar på, och jag vill att det ska dofta kanelbullar när man kommer till farmor 🙂 Men annars är det långt mellan kanelbullarna när barnen flyttat hemifrån. SÃ… passa på du 🙂 Kram från Katinka på Farmorsbloggen.se

 2. Ã…h vad gott det ser ut! 🙂

  Tänkte ställa en snabb fråga, vilkn hemsida letade ni på när du hittade era flygbiljetter till Gambia? Ska också åka, och håller på att leta som en galning.. Tips på en bra sajt?

  Kram!

 3. Go kväll

  Dom ser ju jättegoda ut 😉
  Men är inte kanelbullens dag på söndag? Jag har för mig att det brukar var den 4 oktober.

  // Tess

 4. Katinka på http://www.farmorsbloggen.se: Ja, dofta kanelbullar hos farmor är ju supersmart!! Haha… Det ska jag komma ihåg… Lycka till med dem!

  Mathilda: Eftersom vi bara ska stanna några veckor så bokade vi på vingresor! Annars är det väl Sabena fortfarande som kör reguljärt?

  Maria M: Haha. Underbart!! Klart allt är Anna Ankas fel! 😀

  Tess: Haha. Det skulle inte förvåna mig. Isa skulle kunna säga vad som helst för att få baka. Det skulle inte förvåna mig om hon kommer och säger på Söndag att hon tog fel på dag och nu måste hon ju få baka igen, eftersom det är den riktiga kanelbullens dag… Hahaha… Så lättlurad är jag! 😉

  Lairama: Mmmm… och jag kan inte förneka att det nog var de godaste kanelbullar jag satt i mig. Stora, saftiga och ruggigt goda! 🙂

 5. Då får du baka på söndag också! Jag köper nog mina..
  Min man flög till Gambia i går, med Spanair. Billigt? Tjaa allt är ju relativt. Men han fick ha massor av bagage 46 kilo och det är ju bra om/när det är många som vill skicka med saker.

 6. LiLo: Ja, haha, fast det är ju inte jag som bakar här hemma (förutom att jag nu hjälpte Isa att kavla ut en av degarna), jag får nybakta bullar ändå…! 😀 Tack för tipset om Spanair. Vad kostade det? Ja, allt är relativt, men vad mycket bagage man får ha, det är ju också värt något! 🙂

  Sanna: Ja, vad går upp mot nybakta kanelbullar?

  Gunilla: *Mums* Ät inte så du får ont i magen bara! 🙂

 7. Pingback: Morgonblaj

 8. Inte en kanelbulle fick jag eller bakade jag! Håller på att måla om…en öppen ettårsbiljett med Spanair kostade 6.800.

  Nu är det väntans tider som gäller innan vi vet om han får uppehållstillstånd och isåfall när… Jobbigt är det

 9. Pingback: The flyttning from Hell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Morgonblaj skriver:

  […] Hoppas ni alla får en trevlig Söndag och glöm inte att käka en kanelbulle! […]

 2. […] gått oavbrutet ett i ett under alla dessa år. Jai ´s vackra sångröst som genomborrat väggarna. Isatou ´s allt bakande. Bintas dansuppvisningar i vardagsrummet, Mabou ´s busande. Ungdomar som sovit där på längden […]