Reseberättelse Del 13

Om du inte läst de tidigare delarna, så kan du göra det om du klickar på dessa länkar:

Reseberättelse Del 1

Reseberättelse Del 2

Reseberättelse Del 3

Reseberättelse Del 4

Reseberättelse Del 5

Reseberättelse Del 6

Reseberättelse Del 7

Reseberättelse Del 8

Reseberättelse Del 9

Reseberättelse Del 10

Reseberättelse Del 11

Reseberättelse Del 12

Den här morgonen började med att vi åkte förbi Easy Time och plockade upp Hareg och Binta. Därefter åkte vi till batic-factory i Bakau för att fixa med några tyger.

Därefter åkte vi till marknaden i Serekunda för att göra sista shoppingen där. (Det är typ tredje gången vi åker till en marknad för att göra ”sista shoppingen”, men allt på marknaden tar mycket längre tid än vad vi tror varje gång.)

På väg till Bakau får vi veta att F ´s mans bror varit med om en allvarligare bilolycka, där han skadat ryggen. De har åkt med honom till sjukhuset, men dels hade de inte så mycket pengar med sig och framför allt så meddelade de att eftersom det är fredag och muslimsk helgdag så jobbar de bara halvdag, så de blev ombedda att återkomma i morgon.

Typ: ”du får vänta med att dö till i morgon, när vi jobbar heldag”.

Nåja, F stannade kvar i Bakau hos dem när vi andra åkte till Serekunda och shoppade. Allt tar sin tid, som sagt var och efter ett tag åkte vi och käkade på Amsterdam Dolphin. F (som ju varit hemma hela tiden) kom och mötte upp oss igen, precis innan vi skulle åka.

Bild 1301

Isatou

Bild 1302

Isatou och Hareg

Bild 1305

Jag

Bild 1306

Jai kollar igenom sina presenter hon köpt

Bild 1330

Mabou dricker lite läsk

Bild 1313

Musa och Mabou (bästisar)

Bild 1319

Demba

Bild 1326

Binta dansar sittande

Bild 1331

Hareg, Siaka, Binta, Jag och Musa

Efter det åkte Isatou, Emma och Musa tillbaka till marknaden för att handla klart.

Bild 1337

Sam handlar i vår ”närbutik”

Bild 1338

Jag, Mabou och Hareg i Sam ´s bil

Jag, Hareg och Mabou åkte med Siaka ´s bror Sam. Först skjutsade de hem oss för att lämna en massa grejer. Dels det vi shoppat på marknaden och dels hade F hämtat upp våra Afrikanska kläder som vi låtit sy upp, hos hennes taylor i Bakau.

Därefter åkte vi till Dreampark och väntade på de andra. Den här dagen hade vi nämligen planerat att ta med alla barn vi haft omkring oss, till Dreampark och så skulle de få åka karusell…

Binta, Jai och F åkte och hämtade min toma/namne lilla Fatou och alla barnen hemma hos Jai och Fansu. Jag tror det blev sammanlagt sju eller åtta barn.

Eftersom Siaka (som vanligt) kände ägaren så hade vi fått en deal att gå in gratis hela bunten och sedan få åka karusellerna lite billigare.

Bild 1341

Dream Park

Bild 1345

Hareg och F tittar sig omkring

Bild 1348

Mabou, Lamin, lilla Fatou och de andra killarna i bakgrunden

Bild 1350

Lilla Fatou, Binta och Binta

Vi tog tacksamt emot eftersom vi inte hade så många dagar kvar i Gambia och därmed hade även våra kassor börjat sina… Dream Park är i våra ögon billigt att gå till (allt är väldigt billigt med våra dyra mått från Europa), men i Gambianska mått är det ett väldigt dyrt ställe och det är i stort sett bara den riktigt rika överklassen som har möjlighet att ta dit sina barn. Det märktes också inne i parken, för utöver oss så var det bara en mamma och hennes två barn som var inne på området. Däremot så anordnar de ibland musikevenemang på kvällstid. Just denna kväll var det ett stort musikevenemang som hördes ända hem till oss…

I första karusellen åkte stora F med sin lilla son Adou-boy och min namne lilla Fatou åkte i samma karusell som F ´s stora son Maas. Det var en liten barnkarusell. De första två varven skrattade de och vinkade, men sedan satt alla, även stora F och skrek och grät. Det var helt galet och vi som stod och tittade på hade svårt att hålla sig för skratt.

DSCF0476

Jag är medveten om att den här bilden håller extremt dålig kvalité, men jag måste ändå ha med den, för man kan se hur F sitter och skriker sig hes i den, med sin yngsta, vettskrämda son i knät… Det var alltså en barnkarusell… 😉

Vi trodde inte att vi skulle få upp dem i fler karuseller, men de hade fått ”blodad tand” och pekade på de allra största karusellerna. Det vågade vi helt enkelt inte låta dem åka. Bara de två största killarna fick åka dem.

I en karusell som Binta var med och åkte i, lossnade hennes bälte. När farbror Siaka upptäckte det började han skrika att de skulle stoppa karusellen. Binta satt och klamrade sig fast vid en metallstång, men lyckades till slut pillra tillbaka bältet, utan att ramla ur.

Till slut åkte vi ändå därifrån och åkte och lämnade först min lilla älskling lilla Fatou. Vi handlade med en massa godis till alla barn på hennes gård, då de inte fått följa med. Jag tog också farväl av lilla Fatou, då vi inte skulle hinna ses mer innan min hemresa. Det kändes sorgligt och ledsamt…

Bild 1349

Min sista dag med lilla Fatou

Sedan åkte vi och lämnade de andra barnen hemma hos Fansu och Jai. Där blev vi bjudna på jättegod mat.

Binta fixade klart sitt hår, som inte blev helt färdigt natten innan.

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Reseberättelse Del 13

 1. Här sitter jag i natten och har läst hela din reseberättelse från Gambia. Jag blev rörd över att du väntat 17 år så att du nu kunde få alla barnen med, fint gjort av dig som mamma! Den här resan blir ju ett verkligt minne för livet för er alla. Tack för att jag fick dela er resa genom berättelsen och alla exotiska bilder!

 2. Mohammed: Ja, visst ser det lite frestande ut?! 🙂

  Monika: Jag de första dagarna var jag väldigt lättrörd själv över det faktumet. Det förbyttes då till lycka och glädje allt eftersom dagarna gick. Jag har nu bara ett par delar kvar av min reseberättelse, så det var kul att du orkade läsa hela, det är ju en del text, även om det mesta är bilder! Tack för att du läste och för att du gav din respons på berättelsen! 🙂 ♥

 3. Pingback: Reseberättelse Del 15

 4. mariebrima: Karusellbilden är helt fantastisk! Synd att den håller så extremt dålig kvalité, så man knappt ser… Ja, klänningen är jättefin. Lite lustigt att båda ”Bintorna” valde rosa klänning samma dag…! 🙂

 5. Pingback: Fotboll med dödlig utgång i Afrika | Tonårsmorsa – Fatou

 6. Pingback: Reseberättelse Del 14 | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Reseberättelse Del 13 […]

 2. […] Reseberättelse Del 13 (Mer shopping och sedan tog vi med en hel hög barn till tivolit Dreampark) […]

 3. […] 2 HelpKontakta migMin BokOm BloggenOm GambiaPersonligtRasismTävlingar ← Reseberättelse Del 13 Reseberättelse Del 15 […]