Allt är relativt…

När jag flyttade till Uppsala 1986, som 15-åring, hade jag åkt slalom i ganska många år. Det var min moster uppe i Piteå som lärde upp mig att åka när jag var kanske 8-10 år. Sedan bodde vi i flera år precis under Södra Stadsberget i Sundsvall. Jag hade säsongskort till den backen och i stort sett varje kväll efter skolan under vinterhalvåret, gick jag upp dit och åkte slalom. Det var toppen. På helgerna åkte vi ofta iväg hela familjen till någon annan backe och åkte. Jag hade också förmånen under mina tonår att flera vintrar åka till större slalomparadis i Sverige och Norge.

Så flyttade jag till Uppsala och de få år det fanns tillräckligt med snö, så fanns det ändå inga backar… Men så, vintern 1987-1988 tror jag det var, så jobbade jag som lärarassistent på en lågstadieskola och de skulle åka slalom i en backe i Uppsala. Glatt tog jag mig iväg med alla barnen och de andra lärarna på bussen och åkte till Sunnerstabacken.

Vi kom dit och jag såg mig omkring. Pulkabacken var precis framför mig, men jag var tvungen att fråga lärarna var själva slalombacken fanns? De tittade ogillande på mig och pekade på pulkabacken framför mig.

Det var alltså ingen pulkabacke. Det var det här som var slalombacken. Där nånstans insåg jag att det var färdigåkt i slalombackar för min del.

Igår var Mabou iväg på idrottsfritids. Där var de och åkte slalom för andra gången av tre. Jag och min pappa åkte dit och hämtade honom i Sunnerstabacken. Jag har naturligtvis inte kunnat låta bli att reta honom för att han skulle åka slalom i en pulkabacke… Vilket gjorde honom fly förbannad. Han hävdade bestämt att det är en JÄTTESTOR backe!! Jaja, allt är relativt…

Nu har det ju gått många år sedan jag senast besökte en slalombacke. Med tanke på hur många år som gått sedan jag senast åkte slalom, så tror jag att till och med Sunnerstabacken skulle vara fullständigt livsfarlig för mig att ställa mig i, med ett par skidor på.

Mabou och morfar

Allt är relativt och referensramarna förändras med åren… SÃ…Ã…Ã… himla liten är nog inte Sunnerstabacken när allt kommer omkring! 😉

bloglovin

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Allt är relativt…

  1. Ja allt är relativt när Sunnerstabacken liknas vid en slalombacke:). Jag har bott i Knivsta och jobbat i Uppsala under många år så jag vet vilken backe du talar om. Har även din norrländska bakgrund så jag vet vad du menar med skidåkning. Däremot tror jag att det skulle gå jättebra för dig på skidor även nu, det är som med cykling, har man en gång lärt sig sitter det kvar!

  2. Pingback: Med min pappa som underhållare

  3. Riktigt trevlig backe. Synd bara att” vissa”inte vet hur man beter sig och bråkar i backen. Föräldrar som ska vara bra förebilder. Sett det med egna ögon..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] pappa och Mabou i Sunnerstabacken i […]