Boktips: Människohamn (Lättläst)

Jag har läst ut boken Människohamn av John Ajvide Lindqvist, i kategorin Lättläst. Det är roligt att de finns så många bra och olika titlar inom från LättLäst.

Den här boken var väldigt ojämn i mitt tycke. Den var fantastiskt bra nästan hela boken, men sista delen av den blev bara en massa ”övernaturligt mish-mash” som jag upplevde det.

Boken handlar om paret Anders och Cecilia som under sin semester på Anders barndomsö förlorar sin sexåriga dotter Maja i en tragisk olycka. Förlusten av Maja tar så hårt på Anders att han super bort hela sin tillvaro, vilket leder till skilsmässa. Till slut bestämmer sig Anders för att åka tillbaka till ön där han förlorade sin dotter och ta tag i sitt liv.

Tillbaka på Domarö händer det många underliga saker och Anders får svårt att hålla isär vad som är verklighet och fantasi! Vad är det som händer på Domarö, egentligen? Och är Maja verkligen död? Anders får konfronteras med sitt förflutna och vem Maja egentligen är. Samtidigt som han konfronteras med de övriga öborna och deras stora hemlighet.

Boken är toppen, verkligen en riktigt bra berättelse, tills det börjar dyka upp massa andra ”döingar”, en vattenande (Spiritus) som ger ägaren makt över havet.

För er som gillar fantasi och övernaturliga fenomen, älskar nog hela boken och kanske i synnerhet slutet? Själv tycker jag boken föll från att vara en ”fempoängare” i början till en ”tvåa” i slutet.

Sammantaget väljer jag att ge boken en trea, vilket innebär; läsvärd men ingen höjdare:

Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa Tonårsmorsa

För andra boktips, gå in på Boktipset!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Boktips: Människohamn (Lättläst)

 1. Har du läst ”Låt den rätte komma in” av samme författare?
  Har du inte det så gör det.
  Den är fantastisk.
  Otäck men underbar.
  Samtidigt.

  Hoppas att du inte har läst den redan för då har du en riktigt härlig läsupplevelse framför dig.
  😉

 2. Eva: Jag har inte läst den, men såg den när jag skrev det här inlägget och tänkte att det lät som en bok för mig… Ska absolut hålla utkik! Tack för tipset!

 3. Jag tyckte om ”Låt den rätte komma in”,för att jag gillade miljön och beskrivningen av den och tidperioden väldgit mycket. Övriga böcker jag läst inklusive ”Människohamn” av herr Lindqvist tyckte jag mindre om. Han skriver väldigt bra, men jag är inte något fan av övernaturlighet. Står med mina allt större fötter stadigt på jorden, vardagens alla mysterier räcker bra för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.