En galen dag och en härlig bokrelease

Igår drog vi iväg till Stockholm (igen)! Jag hade planerat att inte tacka ja till fler grejer den här veckan, när en inbjudan till Sandra Gustafsson ´s bokrelease av den nya boken Svedd, landade på hallmattan, tänkte jag skriva, men det är inte många inbjudningar som landar på den numera. Särskilt som jag har brevlådan utanför huset…! Nåja, inbjudan kom via mail och jag kunde bara inte tacka nej. Jag hade verkligen sett fram emot den här kvällen! Sandra fyller förresten år idag. Grattis, Sandra!

Jag åkte dit med Häxan och vi mötte upp min mamma! Det är den korta versionen. Den riktigt långa orkar jag inte ta, men lite kortfattat så följde jag med Isatou till läkaren. En tid vi väntat på i månader, hos hennes hudspecialist. Jag ville nästan kyssa hans fötter när vi gick därifrån med recept på 7-8 olika recept. Det tre olika akutläkare inte varit i närheten att komma till klarhet med, klarade den här läkaren bara genom att titta på hennes just nu rätt svåra eksem, några få minuter. Nåja, Häxan åkte och hämtade barnen under tiden och fick en busschaufför att tro att hon är Uppsala ´s snålaste mamma! Haha… Därefter sprang vi som skållade råttor till skoaffären för att byta Mabou ´s skor, apoteket, uppsökte toalett och slutligen för att försöka få i barnen något att äta. Det är i och för sig inte svårare än att man tar dem till ett hamburgehak… Sedan lämnade vi Isatou med barnen, då hon skulle vara barnvakt.

Sedan sprang vi för att hinna med tåget, sena som bara den. Missade tåget, men hittade ett annat. Precis när vi stått och väntat på perrongen en stund och lugnat ner vår hetsiga andhämtning, så visade det sig att de precis när tåget rullar in på stationen, har bytt spår. Spring, spring igen…

Nåja, väl i Stockholm så var vi rätt sena, men inte så väldigt farligt, som vi kunnat vara… Vi mötte upp med mamma på Söder där hon jobbar och där bokreleasen skulle vara.

Sedan hade vi en mycket trevlig kväll på en urmysig pub, där ingen av oss varit tidigare! Sandra var strålande fin! Träffade där Fru Hatt, som kom fram och hälsade. Hon var jättetrevlig och skriver i sin blogg om gårdagskvällen att hon är lite blyg, så hon inte pratade så mycket med oss. Det roliga är att vi stod utanför och trampade och jag sa att jag kände att jag borde gå och säga ”hej då” till både Fru Hatt och Christina Stielli, innan vi gick, men vågade inte riktigt, utan smet iväg i stället, då jag också kan vara ruggigt blyg. Haha… Där ser man!

Nåja, kvällen var som sagt trevlig. Vi åt snittar och drack olika drycker. Jag blev så glad över att de serverade riktigt bra cola där, jag som är sådan finsmakare på cola. Den godaste colan är helt klart tappad i små, söta glasflaskor!

Jag tror det var helt slumpmässigt och oplanerat, men visst är det effektfullt när Sandra står bredvid den stora Ängeln och griffeltavlan?!

Sandra läste ett litet smakprov ur sin bok: Svedd som kommer ut nu i Juni och jag blev helt klart lockad att läsa mer!

Så småningom gick vi vidare. Passerade den Jamaicanska restaurangen Back a Yard som jag tidigare skrivit om flera gånger och där utanför stod det två vänner ”från förr” som vi stod och pratade med ett tag. Därefter strosade vi runt lite på Söder och gick till min mammas arbetsplats och kollade runt lite.

Sedan åkte vi in till Centralen och gick och käkade på Pizza Hut och snackade bra länge, innan det var dags för oss att ta oss hemåt.

På väg hem på tåget, kunde varken jag eller Häxan låta bli att börja läsa boken och ja, den verkar riktigt bra. För er som inte läst Sandra ´s debut, den självbiografiska; Maskrosungen, kan jag verkligen rekommendera den!! Den var så bra att jag gav den hela fem Tonårsmorsor av fem möjliga, vilket jag inte gör särskilt ofta!!

Jag återkommer förstås med en recension av den nya boken: Svedd också, när jag läst ut den. Vilket i och för sig kan ta ett litet tag, då jag har tre andra böcker på gång just nu! Men, men. Den som väntar på något gott…

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”En galen dag och en härlig bokrelease

 1. Låter som en trevlig dag och kväll!
  Jag vann Sandras bok Maskrosungen i en utlottning på bussen med vår personalförening sist. Blir sommarläsning när väl sommar och semester är här 🙂
  Kram

 2. Pingback: Not on speaking terms

 3. Sandra: Ja, det såg supermafffigt ut. Jag reagerade på det redan igår och kämpade för att få med den på fotona, som för övrigt blev rätt taskiga!

  Powow: Ja, då har även du en bok med bra läsning framför dig i sommar! 🙂

  Anna: Haha. Är det sant? Jag tror alla vi bloggare får sluta vara så blyga, annars kommer vi aldrig att kunna hälsa på varandra! 😀

 4. Pingback: Boktips: Svedd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] En galen dag och en härlig bokrelease […]

 2. Boktips: Svedd skriver:

  […] kanske minns att jag var på en trevlig bokrelease för boken Svedd av Sandra Gustafsson, för ett tag sedan? Planen var att den här boken skulle få […]