Danslägrets första dag

Mabou på G

Ja, i går morse var det dags att dra iväg till danslägrets första dag. Precis när jag skulle ut och sätta mig på cykeln för att ta mig till Stenhagen (andra sidan stan) i hällregn, råkade min pappa titta förbi. Vilken tur, då kunde jag få skjuts! Vilket de två danslärare som sover hos mig denna vecka, var glad för, då de fick hänga med!

Mathilde, en av tränarna under veckan

Isatou (16) som också skulle ha varit med på danslägret, hade så ont i svanskotan, att hon låg och ojjade sig och grät i min säng i går natt. Eftersom hon haft ont ett tag nu, men det bara blir värre, så tvingade jag henne att åka till akuten. Efter att ha blivit skickad mellan akuten, närakuten fram och tillbaka, vilket tog en heldag, så kom hon tillbaka hem med beskedet att hon antagligen fått en inflammation och fått medicin mot den och smärtstillande. Tyvärr har det ändå bara blivit värre och nu har hon även fått feber.

Vendela, också en av tränarna

Hon har verkligen haft en väldigt sjuklig vår, med eksem, nya allergier och nu svanskotan. Hon är inte den som ”gnäller i onödan”, så det är klart man tar det på allvar!

Danslärarna Oliver och Papis undervisar Mabou

Nåja, Isatou fick sällskap till akuten och själv åkte jag alltså till Stenhagen. Jag filmade Mabou inför något som ska komma upp på SVT, då han är med på Sommarlovsmorgon, som jag skrivit om.

Därefter filmade jag två av danslärarna som sover hos mig i veckan; Papis och Oliver! Sedan stod jag och kollade in några av kurserna som hölls. När Papis gick igenom lite steg med Mabou så var det inte utan att jag blev rätt danssugen själv… Men jag skonade min omgivning!

Papis lite småsvettig efter ett hårt danspass

Hur som helst, så blev det rätt mycket strul igår. Batteriet tog slut i kameran, när jag filmade Mabou och sedan hade ingen fått med låten han skulle dansa till, så pappa och jag fick åka hem igen för att hämta laddare, rätt låt o.s.v.

Problemet var att jag aldrig har laddat ner en låt från datorn och det var inte helt lätt för mig som är tekniskt inkompetent att ”bara fixa det”! Till slut hittade jag Mabou ´s mp3 och tro det eller ej, bland miljoner sladdar hittade jag en sladd som passade. Sedan lyckades Isatou, från akuten, guida mig genom telefonen hur jag skulle lägga in den på datorn och sedan in i mp3-spelaren.

Känner jag mig stolt eller känner jag mig stolt?

Efter en hel evighet av fixande och trixande, så lyckades vi åka tillbaka till Stenhagen (tack pappa) för att fixa det vi skulle.

Här är lite av första dagens danser i Stenhagen:

Papis dansar hiphop karaktär:

Oliver dansar krumping:

För er som är intresserade, så finns det dels platser kvar i flera av grupperna och dels så har de även Drop in! Mer info HÄR!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Danslägrets första dag

 1. ”inte utan att jag blev rätt danssugen själv… Men jag skonade min omgivning!”
  Ha ha ha!! 😀
  (På 1:a april lurade jag min kompis dotter att det var Föräldrarnas dag på hennes fritidsgård och alla föräldrar fick uppträda… Och att jag, hennes mamma och hennes kompis mamma skulle framföra Beyances Single ladies. Hon blev desperat. haha)

 2. mariebrima: Haha, ja jag har ju redan lagt upp en video tidigare på mina danskonster, som du kanske minns? Jag tror det räcker så… 😀 Annars kanske ungarna säger upp mig som morsa och det vill jag ju inte! 😉

  Nyligen så lurade jag och ”häxan” Mabou och prinsessan att vi skulle uppträda på deras klassfest! 🙂 För ett ögonblick såg de ut att vara i chocktillstånd! Hahaha…

 3. Pingback: Binta i fokus

 4. Pingback: Sommarens andra och sista dansläger

 5. Pingback: Spela Lego…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Binta i fokus skriver:

  […] tyckte “Behind the scenes” var bättre än slutprodukten! Särskilt som dansaren Papis, som jag skrev om härom dagen, fick en ganska central plats i början av videon i Behind the scenes! Jag tycker många artister […]

 2. […] Danslägrets första dag […]

 3. Spela Lego… skriver:

  […] har fått.   Problemet var att precis när han fick det här spelet så hade hans syster Binta dansläger som Mabou var med på och det kom sig så att han tog med sig lego-spelet som han vägrade lämna hemma. Han sov hos […]