Binta i fokus

Vendela, Mathilde och Binta i Blackout

Det är prinsessbröllop idag! Jag har tyvärr inte tid att hylla Vickan, för jag har fullt upp att hylla mina egna prinsessor. Bröllop eller ej.

I Lördags för en vecka sedan vann Binta (21) tävlingen Stockholms DancehallQueen 2010. Från att vinna i stort sett varje tävling hon gav sig in på, har hon nu under en period kommit 2:a eller 3:a, efter sina två danskompisar i Blackout: Vendela och Mathilde.

I mina ögon är 2:a och 3:e platser väldigt, väldigt bra! Men själv har hon varit besviken för att hon inte själv tyckt att hon gjort tillräckligt bra ifrån sig. Hon är förstås glad över att hennes kompisar fått bra placeringar, men tycker ändå att det gått ”dåligt” för henne. Utöver detta så har hon också haft skador under en längre period. Först var det ryggen och sedan benet, som gjorde att läkarna förbjöd henne dansa under en period.

Nåja, i Lördags vann hon i alla fall Stockholms Dancehall Queen och var nöjd med det!

Nu i veckan har tjejerna hållit i ett dansläger här i Uppsala. Jag har varit där och kollat till dem några gånger och de verkar ha haft roligt och kämpigt på samma gång. Jag insåg att hålla ett dansläger är inte bara att lära ut dans och kondition, utan det krävs väldigt mycket. Dels planering, men också en rent social insats för några av tjejerna. Det var riktigt roligt att se hur de löste problem som uppkom på vägen!

För ett bra tag sedan berättade jag att Binta och de andra tjejerna i Blackout medverkade i en video med Salif ft Ray Lavender. De släppte också en ”Behind the scenes” till videon:

Nu har själva videon i sin helhet släppts och så här blev den:

Videon blev ju jättebra, men jag måste erkänna att jag nog tyckte ”Behind the scenes” var bättre än slutprodukten! Särskilt som dansaren Papis, som jag skrev om härom dagen, fick en ganska central plats i början av videon i Behind the scenes! Jag tycker många artister är lite dåliga på att lyfta fram dansarna inom hiphop/dancehall etc. och i synnerhet manliga dansare. Men här kan ni se mina videos av just Papis och Oliver, två duktiga, manliga dansare som kan sin grej!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Binta i fokus

 1. Kan förstå att du föredrar att hylla din prinsessa 🙂 Så kul att hon vann!
  Grattis till henne!
  Hoppas du har en kanon lördag!
  Kram

 2. Maya: Ja, det är jättekul! Man blir alltid stolt som förälder också när ens barn klarar något de verkligen kämpar för! Kram!

  M: Jag kommer inte lägga upp din kommentar här och om du har något att fråga Binta, så är det bättre du skriver till henne i så fall. Generellt så finns det några få frågor (3 st) som jag inte brukar svara på i min blogg. Mer om det har jag skrivit här:
  http://fatou.se/2009/05/ett-klargorande-en-gang-for-alla/

 3. Pingback: Proudly presents: Dancehall Champion of Stockholm 2010

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Källare. Det var alltså inte en Dancehall Queen-titel, (den avgjordes för någon vecka sedan när Binta vann) utan den stod mellan både Dancehall Queen Stockholm och Dancehall King Stockholm […]