Cirkus Fatou

Igår åkte jag, Mabou, Häxan och två av hennes barn på cirkus. I sanningens namn så känns det mesta i mitt liv som en enda stor cirkus i perioder. Nu hade Mabou tjatat om cirkus ett tag och så visade det sig att Socialdemokraterna hyrt in Cirkus Skratt. Man fick betala en mindre summa själv per person och så fick man gå på jättebillig cirkus. Jag gillar jättebilligt jättemycket. Gratis är gott och nästan gratis är också gott. Det här valfläsket svalde jag direkt! Så jag lämnade mitt cirkus-hem för att gå och spana in en cirkus i blågult tält.

Thomas Östros var där och snackade lite innan det började, tillsammans med en kvinna jag inte uppfattade namnet på…

De här tjejerna kunde rocka…

…det kan de här två tjejerna också, precis som de tre clownerna i bakgrunden…

Den här tjejen hade total kroppskontroll, skulle man lugnt kunna påstå…

Stå på huvudet är ju lätt som en plätt. Så här brukar jag värma upp på morgnarna innan jag sticker till jobbet… Eller inte…

Stå på huvudet och snurra ringar på fötter och händer är ju också en träningsform

En del gör vad som helst för lite uppmärksamhet… 😉

(Allvarligt talat så var jag ruggigt imponerad av den här damen)

En cirkus har förstås lite djur. Den här cirkusen är nog den enda som har en rosa kamel med lösögonfransar den kunde flirta med och en pussmun med rött läppstift. Med andra ord en äkta cirkuskamel!

Jodå, det fanns andra fyrbenta vänner också…

…och väldigt små fyrbenta vänner med…

Fördelen med små hästar, är att de kan sitta ner och äta vid dukat bord med rödrutig duk

Den här killen kunde både dansa hiphop och jonglera

Världens starkaste man fick vi också se

Den här tjejen visste hur man svingade sig fram i tillvaron…

Döm om min förvåning när självaste Reinfeldt visade sig vara Sossarnas egen lilla Clownmaskot.
(Eller okej då, det var kanske inte helt sant, men jag såg faktiskt honom lite tidigare på dagen i stan i Uppsala, när vi var med Mabou till tandläkaren och sedan var vid valstugorna på Stora Torget för att köpa de billiga cirkusbiljetterna.)

Sedan var det dags att gå hem… Tack för en trevlig cirkuskväll till både sossarna och Cirkus Skratt!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Cirkus Fatou

 1. Billigt är fin-fint. Sen är det flera andra saker jag gillar mycket med cirkus.

  De reser runt och erbjuder levande, äkta underhållning till ett överkomligt pris på platser dit nästan inga andra kommer.

  Man behöver inte kunna språket för att kunna uppleva och ta till sig det som bjuds.

  Det är en upplevelse med alla sinnen, det doftar, det syns, det känns, det hörs och smakar till och med (om man köper nåt att tugga på!)

  Enligt min pappa som är uppvuxen i denna miljö, fungerar cirkus som ett ”FN i miniatyr”! Medarbetarna är av många olika nationaliteter men lyckas varje dag arbeta tillsammans mot samma mål och lösa uppgiften att bygga upp allting, genomföra en föreställning och sedan riva alltihop 🙂

  OCH…Jag blir glad av cirkus!

 2. Hej jag måste få säga det (med tanke på bilden med dig och Ã…se). Jag vill ha tillbaka min dotter i vackert, långt och rågblont hår. Då menar jag inte de där senaste hopplöst blonderade håret och inre det svarta jag ser på bilden från cirkus. Snälla ditt naturligt vackra hår är bäst, även om du alltid är vacker, är du vackrast i din egen färg. Kram

 3. LiLo: Jag gillar också cirkus! Jag har inte tänkt på det förut, men du har helt rätt i att det är en upplevelse med alla sinnen! 🙂

  mamma: Ja, nu trivs jag i och för sig också bättre i ljust hår, än mörkt, men det är alltid kul att förändra. Fast det du kallar rågblont, långt hår, det var det mååånga år sedan jag hade. Halvmörkt råttfärgat är min ”naturliga” hårfärg nu för tiden. Tyvärr… 🙁

 4. Vill tipsa om veckans Aftonbladet Resa som har 64 sidor(!) Afrika special. Skriver bl.a om Gambias strandliv.
  Sista chansen idag att få tag på dessa fantastiska reportage!! 😀

 5. Angel: Attans! Tack vare ditt tips skulle jag försöka få tag på det och så glömde jag ÄNDÃ… helt bort det! DAMN!! Tack ändå för ditt försök att blåsa liv i den här just nu tomma hjärnan! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.