Äpplen faller inte långt från trädet…

Många gånger hör jag vuxna klaga på att ungdomskulturen är råare, mer egocentrisk och inte lika solidarisk som man anser att man själv var som ung.

Att unga personer följer vuxentrender är knappast någon nyhet.

Själv tror jag att det är vi vuxna som skapar ”trender” eller förutsättningar av olika slag för våra barn och ungdomar och det stämmer ju rätt bra överens med hur vi idag röstar politiskt.

Nu har högerblocket fått regera de senaste fyra åren och många hoppas eller befarar att de ska få en mandatperiod till.

Att högerpolitik knappast för en solidarisk politik är ingen nyhet.

Min slutsats av det är att vi vuxna går mot en allt mer egocentrisk livsstil och en livsstil som innehåller allt mindre solidaritet. Detta visar sig allt mer även i politiken.

Att då våra barn och ungdomar skulle gå mot en allt mer egocentrisk livsstil känns som en rätt naturlig följd, då det är vi som uppfostrar dem, men inte desto mindre trist.

Fortfarande osäker på vad du ska rösta på? Sök gärna på de olika partipolitiska programmen i din kommun. Det brukar kunna ge en lite bättre översikt på de frågor som står oss närmast! Men glöm bara inte att rösta!!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Äpplen faller inte långt från trädet…

 1. Bra skrivet! Vi behöver starta en ny mer demokratisk o solidarisk trend i Sverige. Vi får se över våra egna livstilar o förändra inifrån. Börja med oss själva och med våra barn!

 2. sofie: Absolut! Vi kan inte agera på ett sätt själva och så kräva något helt annat från barnen…!

  Svava: Ja, absolut!

  Rickard Melkersson: Ja, att man röstar är viktigast, oavsett på vem det är. Vad din länk vill säga har jag ingen aning om och minns jag inte fel har du skickat den tidigare också. Jag ser en massa bilder på bland annat: stora rumpor, solnedgång, ölglas, katt mellan benen, afrofrisyr, solnedgång och halsband… vad nu det har med valet att göra lyckas jag inte räkna ut…!

 3. För en gammal gumma som var ung på 70-talet är användandet av ordet SOLIDARITET rätt saknad, var finns den? Är ordet bortglömt?
  SOLIDARITET med alla svaga, utsatta och behövande, inom och utom landet.
  Vi bor på en jord, är en mänsklighet och borde se om varandra och vårt gemensamma hus!
  Hopp och tumhållning för oss som vill ett annat Sverige

 4. Rickard Melkersson: Det gjorde den däremot inte…!

  LiBi: Ja, jag föddes ju på 70-talet men saknar också ordet solidaritet. Vi är snabba på att tala om för barnen att man ska dela med sig och låna ut sina saker, hjälpas åt och vara snälla mot varandra. Det stämmer rätt taskigt med hur vi nu haft Alliansen i fyra år och kanske, om vi har otur, får kämpa mot dem under en 4-årsperiod till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.