Den här berättelsen borde läsas av ALLA!!

För mig finns det så många skäl att rösta på de Rödgröna och så många skäl att inte rösta på Alliansen att min blogg inte räcker till att förklara alla skäl. Men en liten sammanfattning tänker jag ändå göra.

För er som överväger att rösta på Alliansen för att ni tycker att de gjort så mycket bra den period som de suttit, så önskar jag att ni läser DENNA berättelse innan ni går till valurnorna. Bara den berättelsen. Den är lång men den är ett väldigt starkt skäl till att inte rösta på Alliansen.

Fast jag vill gå längre. Jag vill säga att ALLA människor i Sverige borde läsa den berättelsen ur verkligheten. Den är öppen, personlig och smärtsam längst inne i själen. Till er som inte ”orkar” eller som inte känner sig ”intresserade” av politik, vill jag säga att det är JUST DEN BERÄTTELSEN som handlar om politik och som just du borde läsa!!

Om du inte orkar läsa en enda artikel till om politik, gör dig själv en tjänst och läs bara den här berättelsen ur själva livet: Sveket. Jag kan inte minnas när jag läste ett så starkt och bra blogginlägg senast och jag har ingen aning om hur jag ska få tårarna att sluta rinna…

Här följer fler argument (men som sagt, läs Sveket och hoppa över resten om du inte orkar ta till dig allt!) att rösta på de Rödgröna och att inte rösta på Alliansen:

Men kom ihåg: Oavsett VAD du röstar på, glöm inte att rösta!!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Den här berättelsen borde läsas av ALLA!!

 1. Pingback: Twitter Trackbacks for Den här berättelsen borde läsas av ALLA!! [tonarsmorsa.se] on Topsy.com

 2. Jag har också länkat till det inlägget i min blogg. Tycker verkligen alla borde läsa och försöka förstå. Jag undrar var empatin tagit vägen när folk ser mer till sin egen plånbok än till folk som behöver hjälp.

 3. Jo, jag håller helt med om att detta verkar vansinnigt fel.

  Såvitt jag förstått har försäkringskassan fattat ett felaktigt beslut här. Om det inte är så måste lagarna ändras, oavsett regering.

  Svårt sjuka och kroniskt sjuka ska vara helt undantagna, enligt allt jag hört och läst.

 4. Det är åt helvete fel rent ut sagt. Jag blir så ledsen för jag vet att det finns människor som fått pension o den har inte det minsta fel. Den personen skulle mycket väl kunna gå o jobba. Men de som verkligen behöver hjälp får kalla handen. Hur i hela fridens namn kan det vara så???

 5. Tack för din kommentar hos mig. Ja det är viktigt att informationen når ut och jag hoppas som du skrev att folk tänker efter. Vad som är viktigast.
  Kram o ha en fin helg ♥

 6. Det är riktigt moderaterna eller högern har varit emot alla reformer som tagits i den svenska riksdagen under ca 100 år allmänna rösträtten och kvinnliga rösträtten inte att förglömma. Nu jobbar vi för en rödgrön regering. Titta in på ”snobben och hans kompisar”.

  margaretas senaste inlägg..n 400 Bad Requestrnn 400 Bad RequestrnnIt is not a valid request!nPowered By LiteSpeed Web ServernLiteSpeed Technologies is not responsible for administration and contents of this web site!n

 7. Ang svek…ALLA sviker, även dina favoriter!
  Vad jag minns så svek ego-trippade jaget Mona heela svenska folket med sina fakturor, toblerone, obetalda skatter på bilen, obetalda P-böter, fick bidrag för sin då 16-åriga son i.o.m hon var skriven som ensanstående…trots att hon då var sambo med en annan politiker mm,mm.
  Att folk skulle glömma sånt finns inte i matchen!
  Tror & anar tyvärr att röd-gröna med Ego-Mona i spetsen är totalt chanslösa att vinna folkets röst…

  Däremot med en annan kandidat än mona som statsminister skulle dom vinna röster hos folket & kanske även nästa val, men till söndagens val är hon rökt!

 8. Tess: Ja, det här inlägget har spridit sig som en löpeld över nätet och i media och folkmun. Jag hoppas det blir ett ”uppvaknande” för de som inte bestämt sig inför söndagen. Det är den politiken vi lever med och har vi otur kommer vi fortsätta ha den. Men det finns en chans kvar att stoppa den… På Söndag!!

  Svava: Ja, fast problemet är att det här inte är ett enda enskilt fall. Om du googlar runt lite så kryllar det med liknande fall på nätet… Aftonbladet och Expressen har också länkat till ett gäng liknande artiklar. Tyvärr är de flesta i denna situation inte alltid så talföra eller har förmågan att förmedla det de går igenom. I detta fall var det en vältalig dotter med en etablerad blogg som formulerade sig ovanligt väl…!

  Elisabeth: Ja, jag hoppas att folk inser vad som sker i vårt samhälle och att de inser det trots att de just nu kanske själva inte är drabbade…

  margareta: Ja, jag tänker dra mitt strå till stacken och hoppas att det räcker till, att vi blir tillräckligt många. Om vi inte gör det, så får vi kämpa ännu mer inför nästa gång och inte ge upp…!! Din bloggadress stämde inte, men jag gissar att jag hittade rätt med lite googlande? http://blogg.aftonbladet.se/blomrabatten

  Incognito: Ja, fast skillnaden är att jag aldrig har och faktiskt inte heller känner någon annan som har försvarat Mona ´s handlande. Tvärt om är det nog få politiker som fått bära hundhuvud i så många år för svek den har begått, som Mona fått göra. Det finns ju otaliga politiker som begått liknande handlingar, på båda ”sidor” men som man ”släppt” det hela med tiden.

  Sedan är ju inte Mona någon favorit hos mig, på något sätt, vilket jag även skrivit om tidigare, även om jag tycker hon har gjort bra ifrån sig nu i valets slutspurt. Men jag röstar inte på Sossarna, men jag anser inte att alliansen är ett alternativ över huvudtaget och röstar därför rödgrönt!

 9. Pingback: Sociala mediers makt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Den här berättelsen borde läsas av ALLA!! tonarsmorsa.se/2010/09/den-har-berattelsen-borde-lasas-av-alla/ – view page – cached För mig finns det så många skäl att rösta på de Rödgröna och så många skäl att inte rösta på Alliansen att min blogg inte räcker till att förklara alla skäl. Men en liten sammanfattning tänker jag ändå göra. Tweets about this link […]

 2. […] Den här berättelsen borde läsas av ALLA!! […]