Ibland får man bara Pippi…

Dagen började med en rejäl picknick i stadsparken.

Detta trevliga par kom från Stockholm

Nåja, de kom i sällskap av sina ägare: Carina och KA. Vi hade aldrig träffats tidigare, även om vi har haft ”till-och-från-kontakt” på nätet i flera år.

Jerry och hans härliga son (Mabou har mycket att lära där när det gäller varva ner och inte prata konstant varje vaken sekund 😉 ) var med och det blev en hel del smaskigheter på picknicken.

Sedan började det fullständigt ösregna och vi bestämde oss för att fortsätta hemma hos mig då vi inte alls kände oss ”klara” med varandra… Jag cyklade och de andra åkte bil. Om någon undrade vad jag hade under blusen, så behövde de inte undra längre, då hela blusen var inte bara GENOMblöt, utan även GENOMskinlig! Nåja, den bjuder jag så gärna på!

Väl hemma bekantade sig Mabou lite närmre med fåglarna Kurt och Mannfred:

Mabou försöker se oberörd ut, men är rätt skraj här

Då bestämmer sig pippin för att den vill ha bättre utsikt och kliver upp på Mabou ´s huvud genom att ”lugga tag” med näbben i det lilla stubb Mabou har på huvudet.

Såja, där blev utsikten bättre och Mabou ser lite mer avslappnad ut!

Jerry filmar när Mabou ger fåglarna dricka. Visst är de vackra och färgglada? Det borde inte ha kommit som någon större överraskning att Mabou ägnat hela kvällen åt att tjata om att vi absolut borde skaffa fåglar. Men även om de var härliga så kan jag fastslå att det inte blir några fåglar här alls!

Dagen var härlig och de nya bekantskaperna (ja, både fåglarna och ägarna) var trevliga över all förväntan och jag konstaterar än en gång vad skönt det är med direkta människor som säger vad de tycker! Jag har blivit bättre på det själv, men jag ska verkligen sträva efter att bli ännu bättre och tydligare!

Ni missar väl inte min tävling för ensamstående?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Ibland får man bara Pippi…

 1. Tack själv för en mycket trevlig picknick och senare återsamling hemma hos dej Jättegoda bakverk du bjöd på även om du själv inte var riktigt nöjd med dom. Jättegoa, som sagt. Vi i Kungsängen, med och utan vingar, hoppas på ett snart återseende. 🙂

 2. Ã…h, vilka fina bilder, det blev inte några tagna av mig men KA tog några. Dina bakelser var riktigt goda!

  Kul film med Mabou och gökarna Jonsson, måste ha varit när vi gick ut 🙂

  På återseende.

  Kramar och så skoj

 3. Filmen tog jag när Carina och du gjorde någonting helt annat… (;-) Många tankar far i mig efter våra samtal. Trivdes med er alla och är glad att livet även kan ge. Kram!

 4. Karl-Axel, vilket ovanligt namn. Min pappa hette så och förutom honom är det här första gången jag hör namnet. Jag tycker det är ett vackert namn

 5. ”Om någon undrade vad jag hade under blusen, så behövde de inte undra längre…” Haha! Coola bilder på Mabou och papegojorna!

 6. Pingback: Picknick i Uppsala | Carina ´s Tankar – Tankeboken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] kan läsa både hos Fatou och Jerry om deras tankar om dagen. Tusen tack för oss, det var härligt på flera sätt. dela: […]