Gambia genom mina ögon (Bilder)

”Mitt” Gambia. Vad är det? Det Gambia som jag tänker på, saknar under kalla vinterdagar.

Solen och värmen (Mabou bygger sandslott)

Serekunda (favoritstaden)

Attaya (ett särskilt sött och starkt te)

Dansen (sabar)

Alla små gator och de vackra blommorna längs vägen

Det spartanska och enkla blandat med människors fantasi och kreativitet

Färjan i Banjul

Maten; kassava och fishbolls

Vattnet och båtarna

Monumenten för att inte glömma…

…historien (Kunta Kinte island, tidigare James island)

Kvinnornas fysiska styrka och fantastiska balans

De tunga men rofyllda vardagsbestyren

Afra (grillat)

Gemenskapen

Marknadens puls

De musikaliska rytmerna och festligheterna

Turistnjutningarna med palmer, milslånga stränder och vatten

Tron och utövandet av den

Förberedandet för festligheter

Det hårda arbetet…

…som många sedan kan njuta av när det är fest

De fantastiska smakerna

Djuren

Barnen

De glada skratten (inte minst mina egna)

Alla vackra och sköna tyger och kläder

Det är det jag tänker på, saknar och längtar till!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

16 svar på ”Gambia genom mina ögon (Bilder)

  • Härligt! Jag började besöka Gambia 1986 och bodde där ett halvår 1992. Alla besök däremellan har varit mycket positiva upplevelser för mig! Har du planer på att besöka Gambia igen?

 1. Nej, detta är INTE bara Gambia, det är så jag minns Ghana också 🙂 Härliga bilder och då menar jag alla, dom skriker Ghana till mig även om jag vet att dom är från Gambia.

  Lyckokänslan måste vara stor när du kikar igenom dina album från dina Gambiaresor.

  Härligt och glädjande.

  • Vad kul! Jo, när jag kollat på bilder från Vendela´s Ghanaresa och andras också för den delen, så ser jag ju också ”Gambia” i dem. Så västagfrika är västafrika och det är nog inte så mycket som skiljer länderna åt, annat än språk (till viss del), detaljer, namnen på mat, delvis maten etc. Men jag tror likheterna är fler, trots allt! 🙂 Jag ser VERKLIGEN fram emot att få ta del av din reseberättelse! 🙂

   • Jag hoppas att du slapp skälla på någon i din dröm : )
    Jag vrålade att jag inte ville hälsa på fler släktingar och sitta inne och dricka attaya, jag ville se nåt, bada och njuta lite också! 🙂

    • Haha, den delen slapp jag och det är också det som är skillnaden på att åka som fru eller ensamstående. Då gör man de artighetsvisiter man vill och gör vad man vill resten av tiden! 😉

 2. Ååååh vilka härliga bilder, precis som Carina kommenterade så påminner dom även om GHANA. Jag volontärade där i höstas/vintras, blev galet förälskad i landet och återvänder nu i juni! Går inte en dag utan att jag längtar längtar längtar till den västafrikanska kulturen <3

  • Jag ser ju också mycket likheter mellan just Gambia och Ghana. De ligger ju båda på väst och har gemensamma språk, så det är nog en hel del som de har gemensamt, gissar jag! 🙂

 3. Underbara Gambia bilderna får mitt hjärta att slå lite snabbare…..♥ ♥ ♥
  Tack för att du delar Fatou

 4. Jag brukade läsa din blogg även bintas blogg för några år sedan. Vet inte riktigt varför/hur jag slutade att följa din blogg men jag ska börja följa den igen. Så glad att du har lagt upp dansshower på binta och hennes dansgäng(så jag kom ihåg er). Jag vill även tillägga en sak till, jag är 85.a alltså 27 år och hela min uppväxt har jag tyvärr trott på skrämselpropogandan om afrika, fattigdomen,svält,hiv,rån,mord,svältande människor ect. Blir så förbannad på att jag aldrig har sett den fina sidan av afrika, för allt som finns i skrämselpropogandan finns i ALLA LÄNDER och kontinenter men rasism är gratis och folk utnyttjar det till fullt! Jag har börjat titta efter resor till afrika har dock inte valt ut ett land ännu men Gambia verkar vara sjukt vackert, jag ska även jobba som volontär nästa sommar i afrika där jag ska undervisa första klassare engelska=), snälla lägg upp flera bilder på gambia jag vill se mer av den fantastiska landet!

  • Åh, vilken härlig kommentar att börja dagen med! TACK!! 😀 Vad roligt att du ska resa till Afrika och vad kul att du fått en annan bild! Jag kan inte neka till att det finns både fattigdom och misär, men det finns också så enormt mycket mer och jag tycker det är en fattigdom för varje människa som inte har möjlighet att ta del av just de delarna! Jag ska absolut lägga upp mer bilder från Gambia. En del hittar du om du går in på fliken ”Om Gambia” högst upp i bloggen och sedan läser mina två reseberättelser. Där finns både filmer och bilder! Och förresten: Välkommen tillbaka till bloggen! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.