Boktips: Truls och Trilla i Skattkistelandet

trulstrilla

”De hette Truls och Trilla, och deras hem var en grotta under en trädrot. Roten hörde till en stor björk som vält för många år sedan. Bredvid deras grotta stod en stor sten som skiftade i rostrött, för så gör stenar i Bergslagen.”

Så börjar sagan om trollebarnen Truls och Trilla och sedan får man följa med dem när de möter prinsessan Gyllenfot som glatt presenterar sina nya trollvänner för den oförstående drottningmodern som inte alls är lika glad över dotterns nya vänner. Truls och Trilla förstår däremot att de inte ses med blida ögon, trots att deras trollemor gnuggat deras toviga hår med tallbarrsolja…

Boken har jag nyss läst ut med Mabou (10, snart 11 år) och han gillade boken jättemycket! Den är skriven med både spänning och glimten i ögat så den blir rolig att läsa. Särskilt plus för att författaren fångar kontakt med barnet genom att ställa frågor i berättelsen.

Jag rekommenderar boken för barn från 6-12 år. (Med extrabonus för att föräldrar även kommer att roas av den!) 😉

Truls och Trilla i Skattkistelandet, heter barnboken av Helena Trotzenfeldt.

Boken finns på Facebook och du kan beställa den HÄR!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.