Ambulanspersonal och Busschaufförer som skapar sina egna rasistiska lagar

medmänsklighet och respektDet finns mycket i vårt samhälle som upprör. Den senaste tiden har det hänt många saker som gjort mig upprörd. En av dessa är den asylsökande pojken som vägrades hjälp av ambulansförare. Jag tänker mig alltid ambulanspersonal och egentligen vårdpersonal i stort, att de är hjälpande, omhändertagande människor med ”hjärtat på rätt ställe”. Det visade sig vara en fördom jag haft som tydligen inte stämmer. Nu menar jag förstås inte att vårdpersonal generellt är känslokalla i stället, men precis som i alla andra yrkesgrupper finns det ”bra och dåliga” människor.
Ambulanspersonal%20v%C3%A4grade%20k%C3%B6ra%20en%20asyls%C3%B6kande%20pojke

En människa som inte vill hjälpa en ung pojke som precis hoppat från sjätte våningen för att försäkra sig om att han är helt oskadd, kan jag inte förstå någonstans. Vad har man för syn på människovärde då? Vad har man för syn på sina medmänniskor?

Oavsett om denna pojke har ”tillräckliga skäl” att stanna i Sverige eller ej, så krävs det inte mycket hjärnverksamhet för att förstå att det är en pojke i kris. En pojke på 16/18 år (uppgifterna går isär i olika media) som precis fått ett avslag på en asylansökan är lätt att förstå att hans värld slås i spillror. Lika lätt är det att förstå att om denna unga pojke väljer att hoppa ut genom ett fönster sex meter upp i luften, så är han förtvivlad och desperat. Kanske även deprimerad, chockad och i sorg? Som yrkesmänniska eller som privatperson: lämnar man den killen till sitt eget öde? Nej, det är vår förbannade skyldighet att hjälpa till och att övertyga oss om att han är väl omhändertagen innan vi lämnar honom alls!!

Om det var du, din bror, syster eller vän som lämnades av ambulanspersonal när du eller din närstående hoppat från ett fönster på sex meter, i kris, förtvivlan, desperation och sorg, skulle det vara okej?

Ibland är det så lätt att veta hur man ska agera, det är bara att försöka sätta sig in i en annan människas situation, man behöver inte ens ha varit i situationen själv, utan det räcker med att försöka sätta sig in i en annan människas situation och en gnutta empati, för att veta hur man ska hantera den eller stötta, hjälpa eller agera. Jag hoppas verkligen att den här personen inte får fortsätta arbeta som ambulansförare och faktiskt inte ens med människor alls. Tack till de poliser som gjorde det enda rätta!!

Aftonbladet: Vägrade ta flykting till akuten

Arbetarbladet: Ambulans vägrade ta med pojke

Nyheterna: Ambulanspersonal vägrade köra en asylsökande pojke

blågulkanvarabruntDen här händelsen är inte den enda som upprör mig, det finns fler nyheter som fått mig upprörd den senaste tiden, även om detta med pojken är en av de nyheter som gjort mig mest upprörd!!

När jag var i tidiga tonåren besökte jag Auschwitz i Polen. Det var ett besök som har satt djupa spår i mig. De stora ugnarna, rummen där en massa människor gasades till döds, den fruktansvärde filmen vi fick se under besöket med stora berg av små barns nallar, berg av guldtänder som dragits ut… Nu vill jag inte jämföra lidandet under andra världskriget med den artikel jag läste igår, men jag kom ändå osökt att tänka på hur man delade in människor efter utseende och ursprung. Artikeln jag menar kan du läsa HÄR! Man delade in personer efter hur ”svenska” de såg ut, när de skulle kliva på bussarna.

För det första vet jag att man inte kan urskilja ”svenskheten” genom att se på människor. Det finns mörka människor som är mer ”typiskt svenska” än vad många ljusa svenskar någonsin kommer att bli, dessutom borde det inte spela någon roll var man kommer ifrån, när man ska åka buss, dessutom är det väldigt fördummande att tro att folk inte ska vara medvetna om vad som pågår utan i stället ge svar som:

Men chauffören menade att det inte alls handlade om någon uppdelning på grund av hudfärg, i stället svarade han att den buss som Samer och hans kamrater åkte med var en direktbuss för dem som förbokat resan.Den andra bussen skulle stanna längs vägen och plocka upp flera resenärer.”

Som om personer med s.k. ”utländskt utseende” inte skulle upptäcka att det var en ren lögn?

Om jag inte fått berättat av min son att han inte kan välja var han ska sitta i bussen på väg hem från skolan för att någon tant inte vill sitta med en ”svartskalle”, om inte min son kommit hem från skolan, nedslagen av okända unga män med rasistiska tillmälen, om jag inte var med när min ena dotter i småbarnsåldern blev nedsparkad av en vuxen man på centralstationen med rasistiska tillmälen, om jag inte fått sååå många kryssningar med barnen och deras farmor förstörda av andra passagerare som hävdat att de inte vill ha ”svartingar vid bordet bredvid” deras, om jag inte varit med när mina svarta gäster blivit nekade tillträde till olika krogar för att de ”haft gympaskor” eller ”inte burit slips”, trots att alla vita som snabbt gick förbi oss i kön haft både slitnare gympaskor och saknat slips, glatt traskat rakt in på samma krog, om jag inte varit med om så otaligt många rasistiska situationer med mina barn, deras släktingar, mina vänner och tidigare partner, så skulle jag kanske inte ens orka eller kunna tro på alla dessa artiklar. Dessvärre är jag fast övertygad om att varje ord är sant och inte bara det, jag är lika övertygad om att det inte ens är en promille av alla gånger någon blir utsatt för rasism i Sverige, som det uppmärksammas i media.

Lika övertygad är jag om att det finns en acceptans av rasism i vårt samhälle och även att den tillåts spridas så öppet, så länge SD sitter kvar i vår riksdag. Vad är det egentligen för samhälle lever i och som vi kommer att lämna över till nästa generation?

DN: ”Vi kände oss förolämpade och diskriminerade”

DN: Chauffören har blivit bortplockad

Aftonbladet: Busspassagerare delades upp – efter hudfärg

Fatou: Jag hoppades att någon skulle försvara mig, men alla tittade bort…

Tillägg kl. 12:25: Aftonbladet Ledare: Något farligt är på väg att hända i Sverige

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

30 svar på ”Ambulanspersonal och Busschaufförer som skapar sina egna rasistiska lagar

 1. Först – Att uttala sig kränkande mot en människa, det är aldrig OK, aldrig någonsin. Och den händelsen behöver utredas. Tveklöst.

  Men, det har absolut inget med den medicinska bedömningen att göra. Ambulansen är en rullande akutmottagning, till för de som är så svårt skadade eller sjuka att de behöver ha vård under transporten. Om ambulansen skulle lasta patienter som faktiskt inte behöver denna vården, då kanske vi hamnar i situationen där någon ligger och dör medan ambulansen agerar taxi.

  • Fast om man hoppat från sex meter och fått inre skador, så tror jag inte man kan göra en korrekt bedömning om det finns livshotande, inre skador från en ambulans, utan att en riktig undersökning gjorts. Det var nog det polisen menade behövde göras. I det här fallet tycktes han vara fysiskt oskadd, men jag har svårt att tro att den bedömningen kunde ha gjorts på plats, eftersom polisen menade att pojken behövde åka på sjukhus för en genomgående bedömning.

   • De hade ju faktiskt pumpat upp en rejäl madrass innan han hoppade så han landade mjukt å fint och gjorde sig inte illa !!!

    • Ja, nu framgår det ju inte om det var ambulanspersonalen som gjort det, men det är ju ändå ingen garanti: http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.5711002-skoterskan-spring-in-och-ta-han- ”Räddningstjänstens räddningsmadrass ska klara av människor som faller från höjder som motsvarar omkring sex till åtta våningar. En fläkt trycker in luft i madrassen så att den blir lagom: inte för mjuk så att personen faller igenom och inte för hård så att personen studsar av. ”Men man kan landa snett och skada sig ändå. Den är ingen garanti för att det går bra. Det är en nödlösning i sådana här situationer”, säger Håkan Andersson, avdelningschef på räddningstjänsten.”

 2. Polisen har inte sjukvårdsutbildningen, det har ambulansen. De gjorde en bedömning, som de gör varje dag, varje fall, hela deras yrkesverksamma liv. En korrekt bedömning. Mannen i fråga var uppenbart inte så pass skadad att han behövde ambulanstransport. Han hoppade från ett fönster på andra våningen ned i en räddningsmadrass, och transporterades till sjukhuset på ett korrekt sätt för att undersökas där. Helt och fullt korrekt agerande. Som sagt – Ska ambulansen vara en taxiverksamhet behöver vi måånga fler i denna stan, och jag skulle vara klart oroad, tänk om ambulansen är upptagen med att köra patienter utan vårdbehov, när min dotter sätter en äppelbit i halsen och slutar andas?

  Jag försvarar absolut inte de kränkande uttalanden som omnämns, verkligen inte. Det är inte OK från något håll och ska absolut utredas, men jag är faktiskt ganska tacksam att ambulansen har mandat att välja vilka patienter de lastar – De som behöver vård under färden. 🙂

  • Att ambulansen har mandat att ta det beslutet verkar rimligt, men då vill jag försäkra mig om att det var en MEDICINSK bedömning man gjorde och inte en ”ras-bedömning”…? Med tanke på de uttalanden som gjordes och polisens uttalanden i fallet, så är inte jag alls övertygad om att det var det som skedde. Dessutom trodde jag att inre skador bara kunde bekräftas av röntgen?

 3. Det är klart att det är djupt beklagligt med ovanstående, naturligtvis. Däremot ser jag ingen direkt koppling mellan ”F”örintelsen och resten. Så ”rasistiskt” är väl ändå inte Sverige idag att man kan skönja en ny förintelse eller? Visst, förintelsen kom inte från klar himmel utan den kom just smygande, bla genom mycket av det du tar upp här, förutfattade meningar om ”den andre” osv. Nej, jag ifrågasätter inte det du berättar men jag har personligen inte sett mycket av rasism i Sverige. Man kanske inte kan se allt eller så väljer man vad man själv vill se. Jag vet inte svaret på den frågan. Tvärtom tycker jag det fungerar relativt väl. Har tack och lov aldrig hört varken ”svennehora” eller ”jävla babbe”.

  Tack och allt gott till er andra här!

  • Jag håller med dig om att det inte hade så mycket med förintelsen att göra, det var också därför jag skrev: ”Nu vill jag inte jämföra lidandet under andra världskriget med den artikel jag läste igår, men jag kom ändå osökt att tänka på hur man delade in människor efter utseende och ursprung.”

   Jag blir alltid lika förvånad över när folk säger att de inte ser rasism i vårt samhälle, för jag tycker den är så övertydlig många gånger. Det händer ibland att jag, med mitt ljusa ”svenska utseende” känner mig förbisedd/förminskad/illa behandlad, men det är så oerhört sällan jag gör det när jag är på egen hand. Däremot tycker jag det sker i princip HELA TIDEN när jag i en ny kontakt har presenterat mig med mitt namn först, eller när mina mörka barn är med, eller i ännu högre grad när jag är med någon person som är ännu mörkare än mina barn. Det kan vara en nedsättande kommentar, en känsla av att inte ha några rättigheter, en känsla av att vi förväntas vara ”tacksamma”/be om ursäkt eller att vi inte skulle ha rätt att säga ifrån. Det handlar om att tala nedvärderande till oss, att anta att vi är födda i ett annat land och därför inte ”förstår det svenska systemet” etc. Nu vet jag inte hur du ser ut, om du är mörk eller ljus, om du är mörk så är det bara att gratulera att du sluppit se så mycket rasism, om du är ljus själv så är jag i och för sig inte lika förvånad över att du inte sett så mycket rasism. Du skriver: ”…eller så väljer man vad man själv vill se.” Jag skulle vilja vända på den meningen och säga: ”…eller så väljer man vad man vill blunda för.” Fördomar har vi alla, men jag tycker det är jätteviktigt att medvetandegöra dessa och se samhällsstrukturer när det gäller rasism, för jag tror de finns så mycket djupare än vi själva ser i första anblicken. Om vi ska få en förändring så tycker jag det är viktigt att sätta fingret på varje händelse och fråga oss själva varför vi sa eller agerade så som vi gjorde.

 4. Kära Fatou!

  Ärligt talat. Jag tyckte du verkade väldigt seriös i början. Men nu börjar tvivla de facto. Jag vet inte var jag ska börja faktiskt. Okej då, mitt utseende. Jag är 178 cm lång, mörkbruna ögon, mörkbrunt hår och vissa pigment. Min far som förvisso är avliden sedan hösten 2010 kom från Leningrad idag St Petersburg i nuvarande Ryssland. Och min mamma kommer från Finland. På hennes mors sida har vi en del ”romskt blod” om man säger så. Nej, jag har aldrig personligen upplevt någon sk rasism från etniska svenskar. Däremot så har minst 99% av ”mina” SFI elever frågat mig minst 1000 ggr om jag är svensk. Något tjatigt kanske!? Pratar du arabiska, är du ziggis och så vidare. Endast invandrare kör med detta. Kom ner på jorden någon gång.

  Och sen säger du väljer att blunda för. Ja, kanske för detta:

  http://www.youtube.com/watch?v=cDk_OEq8PW4

  http://www.dailymotion.com/video/x811pt_svennehora-nedslagen-av-20-25-inva_news

  http://motpol.blogspot.se/2013/03/inte-sa-hurtigt.html

  Läs Jan Saxmans kommentar ovan.

  Nej, jag har tröttnat allvarligt talat! De etniska vackra blonda svenskorna först! Därefter jag och sist ni.

  • Nu menade jag inte att du behövde berätta för mig om ditt utseende, utan jag menade helt enkelt att om man har ett ”ljust utseende” så är risken mycket mindre att drabbas av rasism, särskilt den subtila rasismen och om du i stället är mörk, så vill jag gratulera, för det är inte så många mörka jag möter som inte ständigt stöter på rasism. Jag har däremot aldrig försvarat rasism mot ljusa (som ju för övrigt också är samma unkna rasism) och jag har aldrig sagt att en invandrare inte kan vara rasist. Jag har tvärt om skrivit om det många, många gånger. Här är bara ett exempel (men det finns många fler, om du använder min sökruta högst upp i bloggen): http://fatou.se/2009/10/06/svar-pa-en-kommentar-om-rasism-och-mangkultur/ Jag har kollat på dina länkar och de visar att rasism finns i vårt samhälle, vilket varken var en nyhet för mig eller något jag ”blundat för”. Rasism finns mot ”mörka” och mot ”ljusa” och jag försvarar ingen av dem, men efter att själv ha växt upp som ”ljus” och har ”mörka barn” och därför kan jämföra, så menar jag ändå att rasismen mot mörka är oerhört mycket mer utbredd och vanligare förekommande, vilket inte på något sätt förminskar någon rasism alls. Jag har använt detta uttryck många gånger i min blogg, men upprepar det igen: ”Rasism luktar lika illa, var den än kommer ifrån!”

   Som jag skrivit om många gånger tidigare, är att min personliga uppfattning är att den grupp som är mest utsatt för rasism i vårt samhälle är just romer och den grupp som utsätts näst mest är svarta/bruna. Här är ett av alla de inlägg där jag skrivit om detta: http://fatou.se/2012/10/04/i-have-a-dream-3/

 5. Ok, tackar då. Och jag ber så mycket om ursäkt för min möjligen hetska ton. Men jag menar ändå att rasism och hat mot blonda måste bekämpas med minst samma kraft som mot andra. Flyttar verkligen etniska svenskar från områden endast för att det kommer fler sk nybyggare? Är blonda rasister av naturen eller av deras gudar? Kan det inte vara så att dem själva fått erfara hemskheter av den annars så fantastiska mångkulturen, kanske av andra i deras närhet. Många tänker kanske ungefär som dig fast det motsatta dvs inte en ”svennehora” till
  som blir brutalt gruppvåldtagen ENBART pga av hennes HUDFÄRG i hennes EGET LAND BYGGT AV HENNES EGNA FÖRFÄDER!

  Nej, långt ifrån alla ”invandrare” gör detta förstås. Det rör sig om procent och/eller promillen. Men då ska ju även det motsatta sägas dvs Muhammed ÄR INTE diskriminerad ENBART pga av hen råkar bära just det namnet. Saker händer bra som dåliga.

  Den dag våra ministrar även inkluderar blonda och blåögda etniska svenskar i bla HMF kommer bjuda så många jag kan på en riktigt fin whisky och skumpa.

  • Alla har sin uppfattning, förstås, men min bestämda uppfattning är att vita inte är ”rasister av naturen” men att det finns en vit maktstruktur i vårt samhälle, som gör att vita människor är privilegierade på grund av den hudfärg vi har, på samma sätt som män är privilegierade på grund av sitt kön, i jämförelse med kvinnor.

   Du skriver: ”Kan det inte vara så att dem själva fått erfara hemskheter av den annars så fantastiska mångkulturen, kanske av andra i deras närhet.”

   I vårt upplysta samhälle tycker jag inte att det är ett skäl som räcker. Jag och mina närmaste familjemedlemmar har själva blivit utsatta för ”hemskheter”, både av invandrare och av ”ljusa svenskar” och det gjorde mig varken till rasist mot ljusa eller mörka eller invandrare heller för den delen.

   Jag har aldrig hört någon säga att det är okej att bli våldtagen, oavsett skäl. Om det är för att man är ljus, så är det förstås inte mer okej för det, utan jag kan tycka att det är ännu värre, på samma sätt som jag hade tyckt att det var ännu värre om en mörk person blev det av samma skäl.

   Sedan skriver du: ”…hennes EGET LAND BYGGT AV HENNES EGNA FÖRFÄDER!” Det är en mening jag halt vänder mig emot. Mina mörka barn bor också de i ett land BYGGT AV DERAS EGNA FÖRFÄDER, men jag tycker det är helt oviktigt, för är det så vi ska mäta så skulle det göra till exempel mig (och mina barn) till de som rättmätigt har ”mer rätt” till vårt land än andra, då vi har rötter från vår ursprungsbefolkning; samerna.

   Antingen är man ”svensk” och har samma rättigheter som alla andra ”svenskar” eller så är man det inte. Om man inte är det, bör man ändå, enligt min åsikt ha samma rättigheter och skyldigheter. Det är min åsikt.

 6. I övrigt så stämmer ju nästan ingenting av ditt babbel.

  http://www.dn.se/debatt/dorrvakten-uppmanas-stoppa-alla-fula-tjocka-och-fattiga

  Krogarna styrs och ägs ju just av dina polare som både hatar varandra och de etniska svenskarna

  Tom med Sverigedemokraterna är jävla rasistsvin mot de som verkligen SKA ha rätten att vara här!:

  http://www.nationell.nu/2013/03/17/mats-dagerlind-kommer-ut-som-etnisk-nationalist-sd-tanker-granska-honom/

  • Det känns som dina kommentarer nu börjar bli både onyanserade och osammanhängande och dessutom kommer du med direkta påståenden som är direkt osanna. För det första: den artikel du först länkar till är en sju år gammal artikel och jag tycker inte den känns helt aktuell när jag läser den heller.

   Sedan skriver du: ”Krogarna styrs och ägs ju just av dina polare som både hatar varandra och de etniska svenskarna”

   Att du tillskriver dessa personer som mina ”polare” och jag hoppas VERKLIGEN INTE du menar att jag eller ”mina vänner” är personer som ”hatar varandra och de etniska svenskarna”. De sista två orden tycker jag dessutom är en riktigt ryslig benämning!!

   Din sista mening förstår jag inte ens vad du menar med, så du får nog förtydliga dig, om du förväntar dig att jag ska bemöta den meningen!

   Gällande din sista länk, som jag inte riktigt vet vad du menar med, men som jag ändå väljer att bemöta: Jag tycker att uttalanden som gjorts av Mats Dagerlind och som SD nu ska granska:

   ”Ett nation och ett folk ska reproducera sig själv och sin särart”.

   ”Totalt anser jag att ca 95 % av de som bor här skall vara födda här av svenskfödda föräldrar”.

   Jag tycker personligen att det är rasistiska uttalanden och vänder mig helt emot dessa uttalanden och dessutom tycker jag INTE att: ”som sverigedemokrat måste du vilja och sträva efter att utrota det svenska folket, annars kan du uteslutas” som artikelförfattaren skriver!

  • Nu har vi svävat ut ganska långt utanför det här inläggets innehåll, men jag svarar på den i alla fall nu, även om det blir en förkortad version.

   Jag har skrivit om just ”När blir man svensk” många gånger tidigare. Här är två länkar där detta debatterats i min blogg:

   http://fatou.se/2008/05/13/nar-blir-man-svensk/

   http://fatou.se/2010/08/02/sverige-debatt-pa-youtube/

   Min personliga uppfattning är att ”svensk” är upp till varje person att definiera. Har man svenskt medborgarskap så tycker jag man är svensk, har man en förälder som är svensk så är man svensk, om man anser sig ha ”svenska värderingar” så har man rätt att kalla sig svensk, om man är uppväxt i Sverige så kan man vara svensk, om man känner samhörighet med det svenska samhället så är man svensk. Sedan finns det personer som är födda i Sverige, som har svenskt medborgarskap etc. som inte alls känner sig svenska och de tycker jag har rätt att slippa kalla sig svenska. Det finns många människor som känner sig svenska i vissa situationer, men inte i andra.

   Med andra ord: jag anser att det är en definitionsfråga som är upp till varje enskild individ.

 7. Du hör ju själv hur dumt det låter med sk öppen svenskhet. Att det aldrig kan fungera i praktiken. Det ju som att 30% kör höger, 30% kör vänster och resterande åker mitt på vägbanan. Risk för allvarliga kollisioner kanske? Vi ser ju redan hur vi har stater i staten. I S-tälje är inte den blonda ”svennehoran” välkommen men inte heller hennes muslimske medsyster med niqab. Det ska vara renrasigt assyriskt/syrianskt på svenskt territorium med andra ord. Samma sak i Malmö. Ett muslimskt kalifat fritt från svenssons och judar. 90% procent av mänskligheten vill ty sig till de de kan identifiera sig med, det naturligt. Så här gjorde svenskarna när dem emigrerade i USA på 1800-talet. Inte hoppade tessan i binge med någon röding i varje fall.

  Visst Herr Dagerlind kanske inte sade vad han menade på det mest intelligenta av sätt men jag tror och hoppas ändå att det går fram och att de flesta sympatiserar med honom.

  Nej, jag skyller inte eländet på enskilda invandrare absolut inte. Jag tycker det är media och etablissemang som ställt till det genom att öppna upp för hela universum. Jag hade hellre sett en mindre del flyktingar och deras anhöriga här och mer hjälp i närområdena. Vidare är jag för en fri arbetskraftsinvandring så länge personerna kan försörja sig till 100% själva från dag ett. Detta kunde min egen mor och jag tror även alla på min fars sida gjorde det trots att de hade flyktingstatus enligt Genekonventionen.Varför skulle det inte fungera för andra idag? Jag menar dem som kommer hit idag är ju dem som kan betala resten blir alltså kvar i misären. Och när dem väl är här är pengarna slut och jag med flera måste försörja dem kanske i generationer.Och då finns det förstås inga pengar kvar att donerna iform av bistånd till närområdena.Detta plus all ny impoeterad brottslighet som sk hedersmord och rasistiska gruppvåldtäkter.

  Återigen, nej det vårat eget fel, våra politikers och medias. Vi får det samhälle vi förtjänar och själva skapar. Magnus Söderman sade det så klokt: De flesta svenskar är livsodugliga. Word!

  • Självklart finns det problem med rasism som vänder sig till ljusa svenskar, men du generaliserar oerhört. Jag har själv, som ljus svensk sprungit runt i Södertälje och jobbat där utan att någonsin bli kallad ”svennehora” eller känna mig ovälkommen. Det betyder inte att problemet inte finns, men du får det att låta som en sanning som gäller rent generellt eller att ljusa, blonda svenskar inte kan vara där alls.

   För övrigt tycker jag det är märkligt att alla länkar du lämnat till sajter och namn du hänvisar till tycks gå till välkända främlingsfientliga sidor och personer, det säger ju en del om dina åsikter och hur långt ifrån mina åsikter du står. Samma sida som du hänvisade till i natt, nämligen nationell.nu har i en av sina senaste inlägg godkänt en kommentar där man uppmanar till att gå in och näthata mig:
   http://www.nationell.nu/2013/03/23/ung-vanster-hotar-morda-tobias-billstrom/?#comments

   ”Till samtliga:

   Gå in här och näthata riktigt ordentligt:

   http://fatou.se/

   Läs först under kategorin ”Rasism” och ös sedan på.”

   Det är en sida jag normalt inte ens besöker och inte finner något som helst intresse av att söka information eller läsa på, då sanningshalten ofta är näst intill obefintlig och det saknas nyanser i artiklarna.

   Till sist: Du skriver i din senaste kommentar: ”Magnus Söderman sade det så klokt: De flesta svenskar är livsodugliga.” Där kan man snacka om förakt för det ”egna folket”. Och det håller du alltså med om!! Att förakta svenskar så tillvida att man menar att de flesta är livsodugliga, kallar jag rasism om något!!

   Slutligen vill jag be dig hålla dig till ämnet när du kommenterar. Nu handlade detta om två specifika händelser och som jag redan påpekat i tidigare kommentar, så är vi långt från ämnet nu. Om du vill ha fortsatta kommentarer godkända, så vill jag be dig gå in och kommentera de inlägg jag tidigare skrivit som handlar om det du just nu skriver om, så vi kan hålla oss inom ämnet, tack!

 8. Ok, vi sätter sträck. Men några avslutande ord: Du har ingen tydlig kommentarpolicy, alltså vet jag inte vad jag får och inte får säga eller länka till. Jag följer lagen. Vidare tar jag inte något ansvar för vad andra skriver och gör. Om du tycker det är rasism i länkarna så får det stå för dig, jag tycker du hatar blondiner och det får stå för mig.

  Alright, allt gott?

  • Jag brukar inte behöva någon tydligare kommentarspolicy än att jag säger till när ämnena börjar sväva lite väl mycket utanför blogginläggets ämne. Av 1000 kommentarer så brukar det vara kanske en eller ett par som både spårar ur och som går över gränsen. Jag tar gärna en väldigt öppen debatt där många åsikter får plats, min gräns går vid direkta påhopp, personangrepp och direkt har riktat mot mig, min familj och övriga människor. Det lyckades du med som första person på mycket länge, där jag till och med stoppade två av dina kommentarer. Trist. Kommentera med sunt förnuft är mitt råd.

 9. Oj, vilka nötter det finns gott om här i världen. Inskränkthet och vald ignorans är en svårt nöt att knäcka och inget att ens försöka debattera.

  Vill bara säga att fortsätt du Fatou att skriva, ta fram och visa på det som är en verkliget få vill erkänna finns.

  Kram <3

 10. Inte för att det kommer att betyda något: Men jag vill be dig det djupaste om ursäkt för mina fullständigt vedervärdiga, oigenomtänkta och korkade kommentarer om dig som person, din familj och iövrigt. Nej, jag var onekligen okänslig och grovt generaliserande. Ja, gick lite fel helt enkelt. Om du visste vad jag gått igenom och fortfarande gör så skulle du antagligen förstå mycket av min karaktär och psyke och varför. Det är naturligtvis ingen ursäkt men väl en anledning.

  Vad beträffar åsikter och värdegrund kommer jag inte att ändra mig. Jag älskar alla mina elever på SFI lika mycket om än på olika sätt och håller fast vid att även vita kvinnor kan vara föremål för rasism om än inte med den grad jag möjligen uttryckte tidigare. Ja till flyktingar och abetskraft men inga parasiter.

  Nåväl, jag räknar inte med någon ursäkt eller så. Det förtjänar jag antagligen inte heller men ovanstående kommer från det innersta av mitt hjärta och jag vill lätta på det.

  Mvh Johan Kammari

  • Ja, det var länge sedan jag fick så hatiska och otrevliga kommenterar, även om det inte är första gången. Jag godtar din ursäkt med den förutsättning att jag slipper den typen av kommentarer som du lämnade under helgen, de kan du verkligen bespara dig. Jag beklagar om du har det tufft i livet just nu, men det har vi alla i perioder och jag tycker inte det är någon ursäkt för att beté sig illa mot andra, även om det kan vara en förklaring. Men som sagt var, jag godtar din ursäkt och hoppas på att slippa fler kommentarer av liknande karaktär som du lämnade i helgen! Ha det fint!

 11. ”förlåtelse” skulle det förstås stå längt ner. Jobbigt med dem här datortelefonerna, är van vid ett ”riktigt” tangentbord och skärm.

 12. Och nu hör det ochså till att jag JUST bad om ursäkt för den sista kommentaren. Om man inte får kritisera sina medmänniskor pga av att dem hatar blonda och blåögda kan jag inte vara en medresenär på tåget. Jag hatar ingen, det borde du och resten av planeten förstått. Du nämner hela tiden hudfärg i negativ riktning mot ljushyade. Mörka är mer Svenska än ljusa någonsin kan bli och ljusa har uppenbarligen problem med att sitta sitta bredvid på en buss som ska föra dem till en färja. Ja, bara det. Otrevliga kommentarer är inget emot vad blonda tvingas möta i sin vardag Sverige av idag!

  Jag önskar dig glad påsk med mycket stark tvekan!

  • Och jag skrev att jag godtog din ursäkt, men den kommentar vi pratar om är INTE att kritisera någon, det är en hatfylld kommentar både mot mig, mina barn och deras släktingar. Det är INTE okej!!

   Snälla lägg inga ord i min mun. Jag har ALDRIG skrivit att man är sämre för att man är vit, jag har aldrig skrivit att mörka är MER svenska än ljusa. Du har inte förstått något av mina inlägg, det är uppenbart!! Jag skriver om vita maktstrukturer, det är något helt annat!!

   Det finns uppenbart vita som har problem med att sitta bredvid mörka på grund av hudfärg, det betyder inte att alla har det, jag är själv ljus svensk och mycket, mycket stolt över den person jag är!!

   Den vita maktstrukturen finns dock inte bara i Sverige utan troligen i merparten av världen, eftersom jag också är privilegierad som vit när jag reser i många andra länder, till exempel i Afrika. Det är det det hela handlar om, men vill man inte förstå, så kommer man förstås aldrig heller att göra det och jag menar fortfarande att min och de flesta andra vita och svarta jag pratat med erfar att svarta får utstå mycket grövre och mer spridd rasism. Det är ju ganska lätt att märka. Spendera en vecka med en ljus kvinna eller man och gör sedan samma sak med en svart man eller kvinna, så får du ju enkelt se skillnaden på reaktioner och vilka spärrar du kommer att möta.

 13. Nu, Johan har jag fått nog av dig och dina oförskämdheter. Din senaste kommentar tänker jag INTE publicera!! Jag har blivit våldtagen så det räcker, utan att du ska önska mig det igen och vet du vad? För första gången i min åttaåriga blogghistoria så tänker jag även blocka dina kommentarer och jag kommer även att överväga att göra en anmälan mot dina kommentarer. Sista råd till dig: skaffa ett liv du trivs med, så du slipper ge dig på andra människor som faktiskt har ett liv de trivs med!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.