Varför feminism behövs

feminism Jag hör allt oftare att vi lever i ett jämställt samhälle. På många sätt går utvecklingen naturligtvis framåt och vi blir allt mer medvetna om könsroller och snedfördelning i samhället, men vi har ändå lång väg kvar att gå. Jag tror de flesta fördomarna runt könsroller handlar om omedvetenhet. Det är sånt vi fått så djupt inpräntat i oss sedan barndomen, att vi inte ens tänker på att det handlar om maktstrukturer. Ofta kommer jag på mig själv att tänka i former av ”han är ju kille, så det vill han säkert inte ha” eller ”hon är ju tjej, så det passar inte henne”.

Ibland hör jag folk säga att vi inte längre har behov av feminism. Men så händer det något som uppenbart handlar om någon typ av diskriminering för att jag eller någon annan i min omgivning är kvinna och då blir det så uppenbart att det är viktigare än någonsin att medvetandegöra oss själva och vår omgivning på feminism och varför den behövs så mycket.

Här blir det uppenbart hur vi blir omedvetet påverkade av sexistisk reklam och hur kvinnor ofta framhålls som underdåniga sexobjekt:

HÄR kan du finna 33 anledningar till att feminism behövs!

Hmmm… när jag skriver detta inlägg upptäcker jag att de som har lagt upp denna länk till 33 anledningar till att feminism behövs, på facebook, har fått länken bortplockad! Här kan du läsa mer om den galenskapen: Blocka det här om ni kan, Facebook! Man slutar aldrig att förvånas…

American Apparel kritiseras just nu för sin sexistiska reklam: ”Det är kvinnoförnedrande”
bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.