Ge aldrig upp

Vi gör alla vårt bästa, med de förutsättningar vi för tillfället har.

Jag vill tro det. Att vi alla gör vårt allra bästa. Det vi för tillfället förmår och klarar av. Ibland kan det innebära att vi i princip kan flytta berg. Ibland kan det innebära att vi i stort sett inte klarar av att ta oss från sängen till duschen.

Jag ser på mig själv som en person som har väldigt hög kapacitet och ett starkt driv. Ibland förmår jag mig själv att genomföra saker jag själv inte trodde jag skulle klara. Jag vet att jag är väldigt envis när jag väl bestämt mig för att genomföra något.

Samtidigt har jag, precis som de flesta av oss, mina svaga stunder när jag inte förmår mer än en liten del av vad jag förmår i mina starkare stunder. Ibland av skäl vi inte kan rå på eller förändra. Det som ofta helt enkelt kallas för ”livet”, andra gånger för att motgångarna varit så många att jag behöver hämta kraft och mod för att kunna borsta av mig på armbågar och knän och sedan ta tag i mitt liv igen.

Det är trista stunder för den som trivs med att få mycket gjort, men jag tror de är otroligt nyttiga för oss också. Det är då vi kan testa oss själva och dessa prövningar gör att vi lär känna oss själva mer, lär oss hantera svårigheter bättre i framtiden och gör oss själva starkare inför framtida motgångar. Ibland tvingas vi också be om hjälp och det tror jag är något som är väldigt svårt för oss som normalt har hög kapacitet och starkt driv. Att be om hjälp är bra träning och nyttigt för oss som har svårt för det.

Det viktiga är att aldrig, aldrig ge upp. Att alltid resa oss igen, att alltid borsta av oss och kliva in i rond två. Att aldrig, aldrig ge upp om våra liv. Det kan alltid bli bättre. Det går alltid att nå nya mål och drömmar. Livet är upp och nedgångar. Livet är föränderligt. Men vi får aldrig ge upp, utan vi måste hitta nya vägar när en väg visar sig vara en återvändsgränd.

Vi måste finna den inre styrka vi ibland inte är medvetna om att vi besitter. Vi måste nyttja den när vi tror att vi inte orkar. För vi orkar. Ibland bara liiite till, men vi måste orka för det handlar om våra liv.

Ibland handlar orken om att låtsas för oss själva att vi är starka och orkar mer än vi tror. Fake it till you make it, kind of…

Var ödmjuk inför livet och Finn din inre styrka. Ge aldrig upp! Vi har bara ett liv och det är vårt ansvar att göra vårt allra bästa för att det ska bli så bra som möjligt. För oss själva och för andra. Lev väl!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.